adscode
adscode

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Necdet Osam
Kuruluş tarihi: 1979
Bulunduğu il: KKTC / Gazimağusa
Akademik birimleri: Eczacılık, Eğitim, Fen ve Edebiyat, Hukuk, İletişim, İşletme ve Ekonomi, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp, Turizm olmak üzere 11 fakültesi, 3 enstitüsü, 5 yüksekokulu, Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu bulunuyor.
Öğrenci sayısı: 106 farklı ülkeden 20.000 öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 35 farklı ülkeden 1.100 öğretim üyesi bulunuyor.
Burs olanakları: Yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 oranlarında ÖSYM Bursu, birinci tercihinde üniversiteyi yazıp kayıt yaptıranlara yüzde 50, ikinci tercihinde kazananlara yüzde 25 olmak üzere Tercih Bursu, ilk 2.001 ile 5.000 arasında yer alanlara Teşvik Bursu, Meslek Bursları, TSK mensuplarının eş ve çocuklarına yönelik Burs, Gazi Çocuklarına Öğretim Ücreti Bursu, Lise Birincisi Bursu, Başarılı Sporcu Bursu, Yüksek Şeref Bursu’nun yanı sıra Kardeş ve Sporcu indirimleri var.
Yurt olanakları: Kampüste 7.500 öğrenciye barınma imkânı sağlanırken, kentte yaşamak isteyenlerin konutları üniversite tarafından kiralanıyor.
Öğrenci kulübü sayısı: 50’yi aşkın öğrenci kulübü var.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Dünyadaki 200’i aşkın üniversite ile işbirliği anlaşması var. Öğrenciler öğrenci değişim programı çerçevesinde üniversitenin anlaşmalı olduğu üniversitelerde bir dönem/bir akademik yıl boyunca eğitim alabiliyor. ABD’de Central Connecticut, Long Beach, San Diego ve Louisiana üniversiteleri gibi üniversitelerde eğitim alabiliyorlar. DAÜ’nün Marmara Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü Uluslararası Ortak Tıp Programı (3+3) bulunuyor.  
İletişim bilgileri: https://ww1.emu.edu.tr
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)