adscode
adscode

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Rektör: Prof. Dr. Necdet Osam

Kuruluş tarihi: 1979

Bulunduğu il: Mağusa/KKTC

Akademik birimleri: Eczacılık, Eğitim, Fen ve Edebiyat, Hukuk, İletişim, İşletme ve Ekonomi, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp ve Turizm olmak üzere 11 fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu, İşletme ve Finans Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu ve Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu olmak üzere 5 yüksekokulu var.  

Öğrenci sayısı: 106 farklı ülkeden 20.000 öğrencisi bulunuyor.

Akademik personel sayısı: 35 farklı ülkeden öğretim elemanı var.

Burs Olanakları: ÖSYM, DAÜ Teşvik 1, DAÜ Teşvik 2, DAÜ Teşvik 3, TC Okul Birincisi, Başarılı Sporcu, Meslek başlıkları altında burs olanakları sunan üniversite, TSK mensuplarının eş ve çocuklarına, TC Gazi çocuklarına, KKTC’de görevli TC devlet memuru çocuklarına yönelik burslar veriyor. Kardeş, Tercih ve Sporcu indirimi bulunan üniversitede, Üstün Başarı ve İngilizce Yeterlik Başarı ödülleri de var.

Yurt Olanakları: 12.000 kişilik kapasitesi ile Doğu Akdeniz Ünivesitesi'nin kampüsü içerisinde ve dışında; DAÜ’ye ait 6 yurt, Türkiye Cumhuriyeti Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun 2 yurdu, 9 farklı Yap-İşlet-Devret Yurdu ve bir de özel yurt var.

Öğrenci Kulübü Sayısı: 50 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Üniversitenin dünyadaki 200’ü aşkın üniversiteyle işbirliği anlaşması bulunuyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin tüm programları YÖK onaylıdır. DAÜ, Uluslararası Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversiteler Birliği, Akdeniz Üniversiteler Topluluğu ve İslam Ülkeleri Üniversiteleri Federasyonu’nun tam üyesidir. Uluslararası akreditasyonlara büyük önem veren DAÜ’nün uluslararası bilimsel kurumlardan alınmış saygın akreditasyonları vardır.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’nin Amerika’da Teknoloji ve Mühendislik Programlarını denetleyen ABET’den akreditasyonu vardır. Bu akreditasyon mühendislik alanında dünyadaki en prestijli akreditasyondur ve DAÜ ile birlikte Türkiye’de sadece beş üniversite bu akreditasyona sahiptir. Ayrıca, Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü MİAK ve NAAB akreditasyonlarına sahiptir. DAÜ Mimarlık Bölümü, dünyada NAAB akreditasyona sahip 8. program olmuştur.

İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Turizm Fakültesi ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarının ise FIBAA, Fen Edebiyat Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı AHPGS akreditasyonuna sahiptir. Ayrıca Psikoloji Programı TPD (Türk Psikologlar Derneği) akreditasyonuna sahiptir. Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitim Bölümü ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık İngilizce Bölümü’nün AQAS akreditasyonu bulunmaktadır. Bunlara ek olarak Turizm Fakültesi TEDQUAL, Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Programı ile Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Harita ve Kadastro, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, İnşaat ve Teknik Çizim Teknolojileri Programı ASIIN akreditasyonuna sahiptir. Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu ise EDEXCEL akreditasyonuna sahiptir.

Üniversitemiz ayrıca İngiltere Merkezli Yükseköğretimi Derecelendirme Kurulu Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda, 601-800 bandında yer almıştır. Listenin 1000 bandında 17, 1001+ bandında 6 olmak üzere Türkiye’den 23 üniversite yer aldı. Doğu Akdeniz Üniversitesi KKTC’den listeye giren tek üniversitedir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi QS bağımsız araştırma kurulu tarafından yapılan değerlendirmede de Eğitim-Öğretim, Tesisler ve İmkânlar Uluslararasılık, Farklılıklara Saygı alanında 5 üzerinden 5 yıldız aldı.

DAÜ öğrencilerine bir alanda uzmanlaşma şansı verirken diğer alanlarda da kendilerini geliştirme şansı sunmaktadır. Doğu Akdeniz Üniversitesi programlarına kayıtlı öğrenciler arzu etmeleri ve gerekli koşulları sağlamaları halinde çift anadal ve yandal uygulamalarından yararlanabilirler.

Öğrencilerinin küreselleşen dünyada farklı ortamlarda eğitim almalarına olanak sağlamak amacı ile dünyanın tüm ülkelerindeki saygın Yüksek Öğrenim kurumları ile öğrenci değişim programları mevcuttur. Öğrenciler, öğrenci değişim programı çerçevesinde üniversitenin anlaşmalı olduğu üniversitelerde bir dönem/bir akademik yıl boyunca eğitim hakkı elde edebilmektedirler.

İletişim Bilgileri: www.emu.edu.tr 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)