adscode
adscode

Doğu dondu, rekor -23.8'le Göle'de

SİBİRYA soğuklarının etkisi altına giren Ardahan'da Kura Nehri, Çıldır Gölü ile birlikte tüm akarsu ve göller dondu.

Doğu dondu, rekor -23.8'le Göle'de
Türkiye'den Haberler
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibarya soğukları bölgede etkisini sürdürüyor. Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'ın Göle ilçesinde 23.8, Çıldır'da 16.9, Hanak'ta 16, Ardahan merkezde 15.9, Damal'da 15.7, Kars ve Ağrı'da 14, Erzurum'da 12, Erzincan, Iğdır, Muş'ta 6 dereceyi buldu. 

Şiddetli soğukların hüküm sürdüğü Ardahan merkezden geçen ve Hazar Denizine dökülen Kura Nehri ile 123 kilometrekare büyüklüğündeki Çıldır Gölü ile Gürcistan sınırındaki Aktaş Gölünün üzeri buzla kaplandı. Ardahan'da son yıllarda görülen en şiddetli kışın yaşandığını belirten vatandaşlar, "Soğukların etkisini anlatılamaz, yaşayarak anlaşılır" dedi. 

KAZLAR SATIŞA ÇIKTI

Öte yandan Kars ve Ardahan'da kaz yetiştiricileri kazları ortalama 100 liradan satmaya başladılar. Kazların yüzdüğü akarsuların donmasıyla birlikte üreticilerin kazları satışa çıkardıklarını belirten Arafat Koç "Kura Nehri dondu, bizde kazları satışa çıkardık. İnsanlar soğuktan dışarı çıkamıyor ki, kazları görüp alsın" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)