adscode
adscode

Doktorluğa ilk adımı attılar

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bu yıl kazanan öğrenciler, düzenlenen tören ile beyaz önlüklerini giydi.

Doktorluğa ilk adımı attılar
Üniversite

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.


 

Yoğun bir katılımın olduğunu töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, öğrencilerin alacakları eğitimle birlikte çok doğru yere geldiklerini anlayacaklarını söyledi. Hekim olacak kişinin karşısındakinin fiziksel ve diğer özelliklerine bakmaması gerektiğini vurgulayan Rektör Yardımcısı Yücedoğru, “Hekim, öncelikle insanları hor görmemeli, ona moral vermeli ve uzmanlık alanına göre yapması gereken ne ise onu yapmalıdır. Sizler doktor olmayı seçtiniz. Herkesin özendiği ve olmak istediği bir bilim dalını kazanabildiniz. Bunun için çok şükür ediniz. Doktor olma amacınızı asla unutmayın. İnsana takdim edeceğiniz mesleğinizi para gibi ucuz bir şeye satmayınız. Bizler, ne kadar iyi hekim, bunları ne güzel yetiştirmişler, emeği geçenlerden Allah razı olsun denilmesini arzu ediyoruz. İnşallah sizler de en iyi şekilde eğitimlerinizi alacak ve geleceğin başarılı birer doktoru olacaksınız. Sizleri ve ailenizi tebrik ediyor. Eğitimlerini alacağınız hocalarımıza da şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE TAKIM RUHU TAVSİTESİ

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel ise öğrencilere seslenerek, “Bugün hayatınızın dönüm noktası olacak bir eğitime ilk adımı atıyorsunuz. Unutmayın ki bu eğitim buğuna kadar görmüş olduğunuz eğitimlerin hem en zevklisi hem en saygını hem de size hayatınızda elde edeceğiniz değerlerin en kutsalı olacaktır. Size şuanda uzun gelebilir. Ancak bugünden itibaren insan sağlığı ile ilgili öğrendiğiniz her şey sizi daha da yüreklendirecek sizin özgüveninizi daha da arttıracak ve bu eğitimden ömür boyu kopamayacaksınız. Hiçbir zaman unutmayın ki bugün giyeceğiniz beyaz önlük hayatınız boyunca elde edeceğiniz en kıymetli hazineniz olacaktır. Beyaz önlüğünüze gösterilecek saygı ve hürmet sizin daima hayatta bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Bu eğitim boyunca unutmamanız gereken en önemli özelliklerden biri de tıbbın bir takım işi olduğudur. Tek başınıza bir hastanın hayatını kurtaramayabilirsiniz. Ancak bir takım ruhu ile birlikte çalışırsanız birçok hastanın hayatını kurtarabilirsiniz. İşte bu yüzdendir ki daima meslektaşlarınızla birlikte hareket etmeli ve hep birlikte başarıya koşmayı hedeflemelisiniz” dedi. 

DEKAN GÜREL, “SİZLER ÇOK ŞANSLISINIZ”

Bu sene Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilerin çok şanslı olduğunun altını çizen Dekan Gürel, “Çünkü bu yıldan itibaren Türkiye’de ilk defa başlatılan İyi Hekimlik Uygulamaları Merkezi’mizde yetişeceksiniz. Buradaki eğitiminizde daha ilk yıllardan itibaren birçok tıbbı uygulamayı simülasyon merkezlerinde görecek ve uygulayacaksınız. Böylece sizler mezun olduğunuzda Türkiye’deki birçok tıp fakültesine göre daha donanımlı ve daha deneyimli bir hekim olarak yetişeceksiniz. Son olarak bugün giyeceğiniz beyaz önlüğünüzün hayatınızın sonuna kadar beyaz kalmasını başarılarınızın daim olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İLK ÖNLÜKLER REKTÖR YARDIMCISI VE DEKANDAN

Konuşmaların ardından öğrenci seçme sınavında derece yaparak UÜ Tıp Fakültesi’ni tercih eden ilk 11 öğrenciye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ve Dekan Prof. Dr. Selim Gürel tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Daha sonra fakülteyi kazanan 304 öğrencinin hepsi sahneye davet edilerek önlükleri takdim edildi.

Konuşma ve önlük giyme töreninin ardından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ercan tarafından öğrencilere ‘İyi hekim olabilmek için neler yapılmalı’ konulu ilk ders verildi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)