adscode
adscode

Domuz gribinden korunmanın 8 yolu

​Domuz gribi influenza A (H1N1) özellikle hamileler, 2 yaşından küçük çocuklar ile 65 yaşından büyükler, kronik akciğer ve obezite hastaları gibi risk grubunda bulunan kişilerde daha ağır seyredip ölüme…

Domuz gribinden korunmanın 8 yolu
Sağlık
Domuz gribi influenza A (H1N1) özellikle hamileler, 2 yaşından küçük çocuklar ile 65 yaşından büyükler, kronik akciğer ve obezite hastaları gibi risk grubunda bulunan kişilerde daha ağır seyredip ölüme yol açabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün raporunda; ülkemizde kaybedilen hasta sayısının 2009 yılındaki salgında 627 olduğu belirtildi. Bu rakama göre; ülkemizde salgın nedeniyle kaybedilen hasta sayısı oranı Avrupa ortalamasının üzerinde yer alıyor. Aslında basit ama etkili yöntemlerle ölüme yol açabilecek kadar ağır seyreden domuz gribinden büyük oranda korunmak mümkün olabiliyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezen Özkök, domuz gribinden korunmanın 8 etkili korunma yöntemini anlattı.
SOLUNUM YOLU VE ELLER ARACILIĞIYLA BULAŞIYOR
Uzm. Dr. Sezen Özkök domuz gribinin öksürme ile hapşırma sırasında ortama yayılan ve virüs içeren damlacıklarla bulaştığına dikkat çekerek şu bilgileri verdi: “Bu damlacıklar doğrudan solunum yoluyla veya ortamdaki eşyalardan eller aracılığıyla bulaşıyor. Kişi bu hastalık belirtilerinin başlangıcından bir gün öncesi ve 7 gün sonrasına kadar bulaştırıcı oluyor.”

BELİRTİLERİ MEVSİMSEL GRİP BELİRTİLERİYLE AYNI

Domuz gribi hastalığının belirtileri mevsimsel grip belirtilerinden farklı olmuyor. Domuz gribinden şüphelenmeyi gerektiren belirtiler şöyle: “38 dereceyi geçen yüksek ateşle birlikte yaygın vücut ağrısı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, burun akıntısı, öksürük ile solunum güçlüğü. Bu belirtiler mevsimsel grip ile aynı belirtiler olduğu için ayırıcı tanı amacıyla laboratuvar tetkiklerine başvuruluyor ve zaman kaybedilmeden tedaviye başlanıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)