adscode
adscode

Dönüşümlü Dershanelere Teşvik Sınırlaması

Özel okula dönüşüm sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın sunduğu teşvikleri kullanacak kurumlar, bu desteklerden iki veya üç tanesini seçebilecek.

Dönüşümlü Dershanelere Teşvik Sınırlaması
Eğitim
Yurt genelindeki 4 bine yakın dershanenin envanter çalışmasını tamamlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sektör temsilcileri ve bazı STK'larla yaptığı görüşmelerde de son noktaya geldi. Dönüşümü gerçekleştirecek dershanelere sağlanacak teşviklerin, sunulacak seçenekler kapsamında uygulanacağı ve seçenek sayısının yasayla belirleneceği ortaya çıktı. Taslağı Milli Eğitim Bakanlığı'yla birlikte hazırlayacak olan STK ve söz konusu kurumlara teşvik sınırlaması getiriliyor. Buna göre her dershane ihtiyaç duyduğu teşvikleri tercih ederek dönüşümünü tamamlayacak.

YA ARSA YA KREDİ
Milli Eğitim Bakanlığı'na yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, dershanelerin özel okula dönüşüm sürecinde işletmecilere seçenekli teşvikler sunulacak. İşletmeler teşvik uygulamasından sınırsız ve ölçüsüz şekilde değil, ihtiyaç duydukları oranda faydalanacaklar. Dershaneler, kendilerine sunulan arsa, kredi, vergi muafiyeti, öğrenci garantisi, bina, sigorta prim desteği gibi teşviklerden iki veya üç tanesini seçebilecek. Örneğin arsa veya bina ihtiyacı olmayan bir dershane, yasada belirlenecek sayıyla sınırlı kalmak şartıyla kredi veya diğer teşvikleri tercih edebilecek.

TASARI BİRLİKTE PLANLANACAK

Dönüşüme ilişkin teknik çalışma ve tespitler sürerken, diğer yandan da sendikalar, sektör temsilcileri ve ilgili STK'ların katılımıyla yapılan değerlendirme ve görüş alma toplantılarında da sona yaklaşıldı. Aralarında ÖZDEBİR, TÖDER, TÜSİAD, MÜSİAD, TOBB gibi kuruluşların da bulunduğu 17 STK, dönüşüme ilişkin görüşlerini yarın Bakanlığa ulaştıracak.

Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)