adscode
adscode

“Down Cafe’de Keyifli Buluşma!”

Toplumsal hayatta eşitlikten yana yaklaşım sergileyen Oğuzkaan Koleji, İstanbul Mecidiyeköy’deki ‘Down Cafe’yi öğrencileri ve öğretmenleri ile ziyaret ederek kafede çalışan Down sendromlulara destek oldu.

“Down Cafe’de Keyifli Buluşma!”
Özel Okullar
Down Sendromlu insanlara yaşama alanı sağlayan, onların sosyalleşerek var olması için büyük emeklerle açılmış Down Cafe’nin bu önemli işlevine, Oğuzkaan Koleji “Engelsizsiniz”  Dayanışma Kulübü öğrencileri de destek verdi.
 
OĞUZKAAN KOLEJİNDEN ANLAMLI ZİYARET 

Oğuzkaan Koleji lise öğrencileri “Down Cafe’de Öğle Yemeği” etkinliğinde, Down Sendromlu gençler ile  birlikte güzel bir öğle yemeği yemenin mutluluğunu yaşarken, onlarla sohbet etme fırsatı da buldu. Down sendromlu çocukları okullarına da davet eden öğrenciler,  gelme sözü  alarak okullarına döndü. 



ZİYARET SONRASI ÖĞRENCİLER DUYGULARINI MEKTUBA DÖKTÜ
Öğrenci Mektubu: 
“Bugün fiziksel veya zihinsel bir engelin; yaşamaya, çalışmaya kısacası hayata engel olamayacağını, sadece birazcık azim ve istek gerektiğini öğrendim.”
Öğrenci Mektubu:
“Down sendromlu insanların ne kadar yetenekli olduğunu ve her insan gibi çalışabileceklerini öğrendim.”

Öğrenci Mektubu:
“Düşünün ki kapıdan içeri girer girmez bütün sıkıntılarınızı bir kenara bırakmanızı sağlayacak, gülen yüzlerle, neşe dolu kahkahalarla ve pozitif enerji dolu çalışanlarla karşılaştığınız bir yerde yemek yiyorsunuz. Benim için orada olmak büyük mutluluktu.”

DOWN CAFE ENGELLİLER İÇİN BÜYÜK UMUT OLDU
Down Cafe; İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı ve Şişli Belediyesinin ortak projesi olarak hayata geçirildi. Çalışanların birçoğu Down sendromlu, Otistik veya Mental bozukluğu olan gençlerden oluşuyor. 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)