adscode
adscode

Dünya Kadınlar Günü'nde Suriyeli kadın mülteciler konuşulacak

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde 7 Mart'ta, Suriyeli kadın mültecilerin sorunlarına odaklanan ve uzmanları bir araya getiren "Türkiye'deki Suriyeli Kadın Mülteciler" paneli gerçekleştirilecek.

Dünya Kadınlar Günü'nde Suriyeli kadın mülteciler konuşulacak
Üniversite
2016 yılının ilk aylarında elde edilen resmi rakamlara göre Türkiye'de 2,7 milyon mülteci yaşıyor. Araştırmalar, kadın ve çocukların ayrımcılıkla ve sığınmayla gelen yoksunluklarla karşılaşma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Göç krizinin toplumsal cinsiyet açısından değerlendirilmesi, sığınma ve göçe yönelik politikaların toplumsal cinsiyet farkındalığıyla yapılması büyük önem taşıyor.  

Mülteci kadınlarla ilgili ilk panel etkinliğini 2011 yılında düzenleyen Okan Üniversitesi,  bu yıl da Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde 7 Mart'ta, Suriyeli kadın mültecilerin sorunlarına odaklanan ve uzmanları bir araya getiren "Türkiye'deki Suriyeli Kadın Mülteciler" panelini gerçekleştirecek.  

Kadın ve çocuk mültecilerin yaşadıkları sorunların, Türkiye'de ve dünyadaki mülteci krizindeki son durumun ve olası çözüm önerilerinin ele alınacağı panelde Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Kadın, Barış ve Güvenlik Danışmanı  Dr. Sabine Freizer, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (IGAM) Müdürü Metin Çorabatır ve Barış İçin Suriyeli Kadınlar Girişimi'nden Dr. Mouna Ghanem konuşma yapacak. Panelin kolaylaştırıcılığını Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zeynep Alemdar'ın üstlenecek.
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)