adscode
adscode

Dünya klasiklerini beyaz önlüklere resmettiler

Uğur Koleji öğrencileri, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel Biruni Üniversitesi Hastanesi’nde sergi açtı.

Dünya klasiklerini beyaz önlüklere resmettiler
Okullardan Haberler
Ziyaretçiler, hafta boyunca açık olacak sergide Van Gogh’un Ay Çiçekleri, Picasso’nun Üç Müzisyen ve Osman Hamdi Bey’in Kaplumbağa Terbiyecisi ile birlikte 10 eserin beyaz önlük üzerine resmedilmiş çalışmaları görecekler. 

Görsel sanatlar bölümü öğretmenlerinden öğrendiklerini kendi yetenekleri ile birleştirerek birbirinden renkli resim tasarımları ortaya çıkaran öğrenciler, dünyanın en meşhur ressamları tarafından çizilen eserleri beyaz önlükler üzerine uyguladılar. 

Uğur Koleji Okulu Müdürü Osman Çebi, görsel sanatlar bölümü öğretmenleri, öğrenciler, veliler, Biruni Üniversite Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Serap Kilerci ve Baş Hekim Yardımcısı Doç.Dr.Türkan Özer’in katılımıyla açılan “Uğurlu Ressamlar, Beyaz Önlükler Sergisi” 29 Nisan Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Beyaz önlükler 23 Nisan’a özel boyandı
Klasik çizimlerin dışına çıkarak beyaz önlükler üzerine seçtikleri çalışmalarını uygulayan öğrenciler, sergilerinin açıldığı ilk gün yoğun ilgi görmesi karşısında mutluluklarını aileleri ve öğretmenleri ile paylaştılar. Van Gogh’un Ay Çiçekleri, Salvador Dali’nin Belleğin Azmi, Edward Munch’un Çığlık, Marc Chagall’in Ezgilerin Ezgisi, Claud Monet’in Gün Doğumu, Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kız, Osman Hamdi Bey’in
Kaplumbağa Terbiyecisi, Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa, Pablo Picasso’nun Üç Müzisyen ve yine Van Gogh’a ait Yıldızlı Gece eserleri beyaz önlük üzerine resmedilmiş şekilde sergilendi.

Sanatın çocuklara erken yaşta kazandırdığı vizyona dikkat çeken Okul Müdürü Osman Çebi, “Öğrencilerimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen bu özel günü farklı bir yaklaşımla karşılamak istediler. Bizler bu noktada çalışmalarının daha geniş kitleler tarafından görülebilmesi için destek olduk ve sergilerini Biruni Üniversitesi Hastanesi’nde açmalarını sağladık.  Resimlerinin orada herkese açık sergileniyor olması çocuklarımızı çok heyecanlandırıyor. Oraya giden herkes resimleri görüyor, eminim böylesine yetenekli çocuklar gördükleri için bizler gibi ziyaretçilerimiz de gururlanıyordur. Herkesi sergimize bekliyoruz” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)