adscode
adscode

Dünya Vatandaşlığının Sırrı 'Kozmo-polit' Olmakta Yatıyor

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin National English Honor Society (NEHS)’ye kabul töreninde konuşan Amerikan Konsolosluğu Halkla İlişkiler Sorumlusu Dr. Craig Dicker gençlere, dünya vatandaşı olmanın…

 Dünya Vatandaşlığının Sırrı 'Kozmo-polit' Olmakta Yatıyor
Özel Okullar
14 Ekim Salı günü Üsküdar Amerikan Lisesi’nin Amerika merkezli Ulusal Onur Topluluğu NEHS’ye üye olmaya hak kazanan öğrencileri için yapılan törene konuşmacı olarak katılan A.B.D. Konsolosluğu Halkla İlişkiler Sorumlusu Dr. Craig Dicker, dünyanın her yerinde, toplumda söz sahibi bireyler olabilmenin sırrını “kozmopolit” sözcüğü üzerinden açıkladı. Yunanca kökenli “kozmo” sözcüğü dünyayı; “polite” sözcüğü ise nezaket, kibarlık ve vatandaşlık anlamlarını ifade ediyor.  
Dr. Dicker konuşmasında, dünya vatandaşı olmanın üç koşulunu; birden fazla yabancı dil öğrenmek, farklı kültürlere karşı meraklı ve esnek olmak ve uluslararası deneyim kazanmak şeklinde tanımladı. Farklı kültürlere hoşgörülü olmanın ötesinde saygı göstermenin ve onlara uyum sağlayabilmenin de kişinin, dünyanın her yerinde kendisine rahatça yer bulabilmesini sağlayacağını belirten Dr. Dicker, Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin NEHS’ye kabulünün, bu becerilerin bir göstergesi olması açısından önem taşıdığını ifade etti.  

National English Honor Society (NEHS) Nedir?
Ulusal İngilizce Onur Topluluğu (National Honor Society - NEHS); İngilizce dil, edebiyat ve yazarlık alanında üstün başarı gösteren lise öğrencilerini ödüllendirmek amacını taşıyan en saygın Amerikan kuruluşudur. NEHS üyeliğinin sağladığı en büyük avantaj, öğrencinin İngilizce alanındaki üstün başarısının uluslararası düzeyde onaylanmasıdır. Ayrıca NEHS üyeliği birçok üniversitenin öğrenci kabul ve burs verme sürecinde dikkate aldığı önemli ve ayırıcı bir özelliktir.
NEHS’nin Türkiye’deki tek temsilcisi Üsküdar Amerikan Lisesi’dir. NEHS’nin Amerika dışında yalnızca Çin’de ve Türkiye’de temsilcilikleri bulunmaktadır.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)