adscode
adscode

Duyguların yeni dili: Emoji

Günümüz gençleri sosyal medya üzerinden duygularını ifadelerle anlatıyor. Kendilerine yeni bir dil yaratan gençler, sevinçlerini, hüzünlerini, öfkelerini “emoji”lerle (resimli karakter) aktarıyor.

Duyguların yeni dili: Emoji
Üniversite
Günümüz gençleri sosyal medya üzerinden duygularını ifadelerle anlatıyor. Kendilerine yeni bir dil yaratan gençler, sevinçlerini, hüzünlerini, öfkelerini “emoji”lerle (resimli karakter) aktarıyor. Uzmanlar, günümüz dilinin ifadeler olduğuna dikkat çekerek, gençler arasında yeni bir dilin oluştuğunu vurguluyor. 

2016 Kulüpler Haftası kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Hizmetleri Ajansı ile Reklamcılık Kulübü'ne konuk olan Next Academy Öğretim Üyesi Levent Erden, mesajların emojilerle yazıldığına işaret etti. Erden, “Kozmetik firması L’Oreal, iş başvurularını Twitter üzerinden emojilerle yazılmış CV’lerle isteyen ilk şirket oldu. Bunu yapma amaçları da dil üstünlüğü nedeniyle değil, yaratıcı ve ifadesi güçlü olanların öne çıkması amacıyla yapıldı. Moby Dick, Alice Harikalar Diyarında gibi klasikler emojilerle yazıldı. Kristin Stewart ve Robert Pattinson’un rol aldığı Alacakaranlık filminin emojilerle altyazısı var. İngiliz Oxford Dictionary, ‘face with tears of joy’u (gözünden yaş gelene kadar gülmek) yılın kelimesi seçti, böylece emojiler bir dil kurumu tarafından da tescillenmiş oldu” dedi. 



'Ruh haliniz emojiden anlaşılıyor'
Latin alfabesi tarihinin M.Ö 7. yüzyıla dayandığını, insanların anlaşmaya hiyeroglifle başladığını anımsatan Erden, Emojitracker ile sosyal medyada atılan bütün emojili mesajların takip edildiğini, böylece insanların ruh halinin anlaşıldığını söyledi. Türkiye’de en çok kalp ikonunun, dünya genelinde de gözlerinden yaş gelene kadar gülen surat ifadesinin kullanıldığını belirten Erden, “17 Temmuz Dünya Emoji Günü, o gün göreceksiniz ki emojilerle ilgili birçok etkinlik olacaktır. Tekil sosyallik artacak, geleceğin yetişkinleri mutlu olmayacak. Emojilere baktığımızda, artık her ırka uygun renklerde emojiler var. Ancak yine erkek egemen bir dil söz konusu. Meslek sahibi olan emojilerin hepsi erkek, kadın emojilerin ortak noktası ise süslenme. Telefonla hiç konuşmadan, sosyal ulaşım ağlarından emojilerle sipariş verebiliyorsunuz. Artık yeni bir dil var”  diye konuştu.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)