adscode
adscode

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar

Kuruluş tarihi: 2006

Bulunduğu il: Düzce

Akademik birimleri: Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler, Eğitim, Fen Edebiyat, İlahiyat, İşletme, Mühendislik, Orman, Sağlık Bilimleri, Sanat Tasarım ve Mimarlık, Spor Bilimleri, Teknik Eğitim, Teknoloji, Tıp, Ziraat ve Doğa Bilimleri olmak üzere 14 fakültesi, 4 enstitüsü, 2 yüksekokulu, 10 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 28.504 öğrencisi bulunuyor. 

Akademik personel sayısı: 75 profesör, 73 doçent, 312 yardımcı doçent, 159 öğretim görevlisi, 48 okutman, 30 uzman ve 377 araştırma görevlisi olmak üzere 1074 akademik personeli var.

Burs olanakları: İhtiyacı olan öğrencilere akademik takvim süresince üniversite içerisinde ücretli olarak kısmi zamanlı çalışma imkânı ve yemek bursu sağlanıyor.

Yurt olanakları: Düzce’de KYK’ya bağlı 7.600 kişi kapasiteli öğrenci yurtları bulunuyor. Merkez kampüste, Düzce şehir merkezi ve ilçelerde 8 adet devlet yurdu öğrencilere hizmet veriyor. Ayrıca birçok özel yurt ve konuk evi de bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 80’den fazla öğrenci topluluğu var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 200’e yakın uluslararası ikili anlaşması ve 30 değişik ülkeden yabancı öğrencisi bulunuyor. Erasmus+ kapsamında 16 ülke ve 48 üniversiteyle, Mevlana kapsamında 15 ülke ve 23 üniversite ile Farabi kapsamında ise 65 üniversiteyle ikili anlaşması var.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Düzce Üniversitesi, University Ranking by Academic Performance (URAP) kapsamında 2000’den sonra kurulan üniversiteler sıralamasında devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer alarak eğitimdeki başarısıyla fark yaratıyor. Dünyanın en iyi ilk 2000 üniversitesi içerisinde bulunan üniversite, “Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz” projesiyle, 29 ülkenin 399 projesi arasından Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa Girişimcilik Ödülü’nü kazanmanın haklı gururunu yaşıyor. Akademik teşvik bazlı sıralamada ise geçen yıla göre 10 basamak birden yükselen Düzce Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması’nda 15. sırada yer alarak bu alandaki yükselişini sürdürüyor.

İstanbul ve Ankara gibi iki büyük metropole çok yakın ve eşit mesafede bulunan Düzce Üniversitesi’nde öğrenciler, iki büyük kentteki sosyal ve kültürel etkinliklere günübirlik katılabilme imkânına sahipler. Ayrıca Merkez Kampüs’ten Düzce Merkez’e tek araçla ve çok kısa sürede ulaşım sağlanabiliyor.

YÖK ve Kalkınma Bakanlığı’nın başlattığı “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında Türkiye’de ilk 5 üniversite arasına girme başarısı gösteren Düzce Üniversitesi, çevre konusunda “Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı”, sağlık konusunda ise “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” alanlarında yürüttüğü çalışmalarla sürdürülebilir kalkınmaya destek oluyor.

Akademik ve idari personelleri ile öğrencileri başta olmak üzere tüm mensuplarının sorunlarını, eleştirilerini, gözlem, tespit ve önerilerini dinlemek ve çözüm yolları geliştirmek amacıyla ilk kez hayata geçirilen Açık Kapı Günü uygulaması ile üniversitenin modern yönetim anlayışı göze çarpıyor. En büyük değerimiz öğrencilerimizdir. Üniversite rektörü başta olmak üzere tüm üst düzey yöneticiler düzenli olarak öğrencilerle bir araya gelerek onların düşünceleri doğrultusunda süreçlerde iyileştirmeler yapılması sağlanıyor.

Teknolojik olanaklara sahip derslikleri ve laboratuvarları, çağdaş eğitim programları, öğretim elemanlarıyla birebir iletişim kurma olanağı, basketbol, futbol, voleybol ve hentbol sahası olarak kullanılabilen ve kondisyon salonuna sahip kapalı spor salonu, yarı olimpik ve çırpınma havuzlarının yer aldığı spor kompleksi, 2.000 kişilik tribün kapasiteli stadyumu ile Düzce Üniversitesi, öğrencilerine modern bir kampüste güven ve huzur içinde, tarihi, kültürel ve doğayla iç içe bir çevrede eğitim keyfini sunuyor.

İletişim bilgisi: www.duzce.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)