adscode
adscode

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesinin Sergisi Viyana’da Sanatseverlerin Beğenisine Sunulacak

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Özgür’ün “Sağaltma Taktikleri” adlı kişisel sergisi, 21 Kasım 2019-08 Ocak 2020 tarihleri arasında Viyana’daki Heike Curtze Galeri’de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesinin Sergisi Viyana’da Sanatseverlerin Beğenisine Sunulacak
Üniversite

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Özgür’ün “Sağaltma Taktikleri” adlı kişisel sergisi, 21 Kasım 2019-08 Ocak 2020 tarihleri arasında Viyana’daki Heike Curtze Galeri’de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

Resim, fotoğraf, video, heykel-enstelasyon gibi çeşitli disiplinlerde çalışan çağdaş sanatçı Ferhat Özgür’ün çizimler, kolajlar, suluboyalar ve videolarından oluşan kişisel sergisi, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa ve Kuzey Osetya gibi ülkelerdeki konuk sanatçı programlarında ürettiği çalışmaların bir bölümü ile 2019 yılına ait diğer yapıtlarını içeriyor. 

 

Serginin başlığına yönelik "Acı çeken bedene dokunmak sembolik bir sağaltma taktiğidir," diyen Prof. Dr. Ferhat Özgür’ün 2019 yılına ait çalışmaları, ağırlıklı olarak beden temsilleri aracılığıyla fiziksel ve psişik deneyimler arasındaki katarsis olgusuna da yaslanıyor. Futbol ve diğer spor dallarında gördüğümüz çeşitli beden hareketleri aracılığıyla sanatçı, bizi acı ve zafer çığlıkları arasındaki ifadelerle karşı karşıya getiriyor ve figürler arasındaki bedensel temas bir sağaltma metaforu olarak beliriyor.

 

Çalışmalarının çoğunda belirgin bir eleştirel yaklaşımın hakim olduğu Ferhat Özgür, “Yapıtlarımda bir sahne tasarımı yaratıyormuşum gibi davranıyorum. Tüm saçma ve gerçeküstü durumlar, çizimler, fotoğraflar ve heykeller veya performanslar şeklinde vuku buluyor. Mesajları, kesin anlamlardan uzak. Çizimlerimin ana kaynağını, kendi çektiğim fotoğraflar, günlük gazeteler ve ikinci el kitapçılardan toplanmış envai çeşit belge ve mecmualardaki bilgi ve imajlar oluşturuyor. Sanatsal tavrım imgeleri yansıtma ve yapı bozumuna uğratmanın yanı sıra gösteriye dayalı bir toplum eleştirisi olarak da görülebilir.” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

 

Sanatçı sergisi ile 2008'de İngiltere ve İskoçya’da bulunduğu süreç içinde yarattığı suluboya resimler, insan ve hayvan arasındaki çelişkili ve ironik durumların altını çizerken, öte yandan militarizme yönelik eleştirel bir bakışı da ortaya koyuyor. Figürler arasında şaşırtıcı ve açıklanamayan ilişkiler, gerçek ve gerçeküstü arasında gidip gelen kurgusal oyunlar grafik bir anlatım diliyle görselleştiriliyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)