adscode
adscode

EBA kurs sistemi önümüzdeki eğitim döneminde de kullanılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takviminde EBA kurs EBA giriş portalı hizmetine başvuru tarihleri 22-27 eylül olarak belirlendi.

EBA kurs sistemi önümüzdeki eğitim döneminde de kullanılacak!
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takviminde EBA kurs EBA giriş portalı hizmetine başvuru tarihleri 22-27 eylül olarak belirlendi. MEB EBA giriş portalı kurs hizmetlerine ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile birlikte mezunları da başvuruda bulunabiliyor.

Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile 2015 yılında tüm dershanelerin faaliyetlerine son verilmesi ve kapatılmasının ardından Türk eğitim sistemi içerisinde çok önemli bir yeri bulunan okul dışı eğitim kursları konusunda çok ciddi bir açığın ortaya çıkmasına yol açtı. Özellikle milyonlarca öğrencinin okul derslerindeki başarılarında dahi çok ciddi olumsuz etkilere yol açabilen bu durum aynı zamanda da liseye giriş sınavlarına hazırlanan ilköğretim öğrencilerinin ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan ortaöğretim öğrencilerinin sınav hazırlıklarında eksiklikler ve sorunlar yaşamasına neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığı da milyonlarca öğrenciye ciddi sorunlar yaşatan bu açığın giderilebilmesi amacı ile EBA kurs portalı faaliyete geçirildi. Henüz geçtiğimiz yıl faaliyete sokulan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı, günümüzün internet teknolojisini kullanarak sanal ortam üzerinden milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisine ve mezununa okul dışı destekleyici kurs programları sunmaya başladı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı bakanlığı güncel eğitim dönemi müfredatında yer alan ders ve konulara yönelik olarak okul dışında destekleyici kurs programları sunmayı hedefliyor. 2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan ve EBA giriş ekranı ile internetten öğrenciler tarafından kullanılabilen Eğitim Bilişim Ağı ücretsiz olarak hizmet veriyor. Henüz çok yeni bir MEB sanal uygulaması olmasına karşın 2015-2016 eğitim öğretim dönemi içerisinde 10 milyonu aşkın öğrenci tarafından kullanılan EBA kurs portalı hizmetlerine ilişkin başvuru tarihleri MEB 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre EBA kurs portalı hizmetlerinden bu eğitim öğretim döneminde yararlanmak isteyen ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile birlikte mezunlarının 22 eylül-27 eylül tarihleri arasında başvuru gerçekleştirmeleri gerekiyor. Başvuruda bulunarak, MEB tarafından sınıf seviyesine uygun kurs program ve ders alternatifleri arasından seçim yapan öğrenciler 2016-2017 eğitim öğretim dönemi içerisinde birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi şeklinde 3 dönem halinde okul dışı kurs programlarından yararlanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı hizmetlerine başvuruda bulunarak, kurs alacak öğrenciler kurs programları dahilinde internette EBA giriş ekranından kurs hizmetlerine ulaşabilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)