adscode
adscode

EBA YERİNDE SAYMIŞ

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) altyapısını iyileştirmek amacıyla Dünya Bankası ile 160 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalayan Milli Eğitim Bakanlığının henüz hiçbir adım atmadığı ortaya çıktı.

EBA YERİNDE SAYMIŞ
Eğitim
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in sorusunu yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, altyapı geliştirmelerine yönelik sözleşme süreçlerinin devam etmesi nedeniyle Dünya Bankası'ndan herhangi bir ödeme alınamadığını itiraf etti. 
 
TBMM GÜNDEMİNE GETİRMİŞTİ
 
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Dünya Bankası ile 'Türkiye Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim (SSDE) Projesi' kapsamında imzalanan 160 milyon dolarlık kredi anlaşmasını TBMM gündemine getirerek, EBA altyapısına ilişkin Bakan Selçuk'un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi sunmuştu. Bakan Selçuk'un verdiği yanıtla EBA altyapısında geliştirme çalışmalarının halen sözleşme aşamasında olduğu bu yüzden de Dünya Bankası'ndan ödeme alınmadığı da ortaya çıktı. Selçuk, yanıtında şu ifadeleri kullandı:
 
ÖDEME GERÇEKLEŞMEDİ 
 
"Dünya Bankası kredi tutarından, proje kapsamında yapılan alımların yükleniciler tarafından bakanlığımıza teslim edilmesi halinde, sözleşme bedelinin bir miktarını aktarmaktadır. Kredi tutarı 3 yıllık süre içerisinde alımlar yapıldıkça kullanılmaktadır. Proje bileşenlerine ilişkin ihale ve sözleşme süreci devam etmekte olup herhangi bir ödeme gerçekleşmemiştir. Dünya Bankası Projesi tarafından sağlanan kredi ile EBA'nın alt yapı geliştirmelerine yönelik ihale ve sözleşme aşamaları devam etmektedir."
 
KREDİ HAZİRANDA ONAYLANMIŞTI
 
Dünya Bankası'nın krediyi Haziran ayında onayladığını ve Cumhurbaşkanının 31 Ağustos'ta projeyi başlattıklarını ilan ettiğini hatırlatan Emir, "Bir yanda milyonlarca çocuğumuz EBA'da her gün sorun yaşıyor, ders yapamıyor. Öbür yanda bakanlık halen sözleşme süreçleriyle uğraşıyor" dedi. Dünya Bankası ile yapılan anlaşmanın pandemi sırasında ve sonrasında okul çağındaki çocuklara e-öğrenme olanaklarının eşit bir şekilde sunulması için kapasitenin artırılmasını amaçladığına dikkat çeken Emir, şöyle konuştu:
 
ÇOCUKLARIMIZ MAĞDUR OLUYOR
 
"Türkiye, bu alandaki alt yapısını güçlendirsin diye Dünya Bankası kredi verecek ama iktidar onu bile almayı beceremiyor. Kredinin onaylanmasının üzerinden 6 ay geçmiş Milli Eğitim Bakanlığı halen sözleşme süreçlerinin devam ettiğini söylüyor. Bilgisayar, tablet ve internet bulamadığı için eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdüremeyen çocuklarımız beceriksiz yöneticiler yüzünden daha da mağdur oluyor" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)