adscode
adscode

EGE ÜNİVERSİTESİ

...

EGE ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

EGE ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Necdet Budak
Kuruluş tarihi: 1955
Bulunduğu il: İzmir
Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eczacılık, Edebiyat, Eğitim, Fen, Hemşirelik, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik, Su Ürünleri, Tıp, Ziraat, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri olmak üzere 15 fakültesi, 9 enstitüsü, 5 yüksekokulu, 1 Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, 10 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 48.847 öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 3.130 akademik personeli bulunuyor.
Burs olanakları: Ekonomik desteğe ihtiyaç duyan, başarılı öğrencilere çeşitli kurum, vakıf, dernek ve şirketler tarafından burs/kredi verilmekte. Bu kurumların başında KYK geliyor. Öğrencilere burs veren diğer vakıf, dernek ve şirketler, duyurularını Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne göndermekteler. Özellikle eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında yoğunluk kazanan burslarla ilgili bilgi, ilan panolarından duyurulmakta. 
Yurt olanakları: Ege Üniversitesi’ne kayıt yaptırma hakkı kazananlar, 12 bloktan oluşan, 1.708 öğrenci kapasiteli Öğrenci Köyü’ne başvuruda bulunabiliyorlar. KYK’ya bağlı kız yurdu, 350 dönümlük alanda kurulmuş olup 3 bin 804 kız öğrencinin barındığı, 13 bloktan oluşmakta.
Öğrenci kulübü sayısı: 61 öğrenci kulübü bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: lisans ve lisansüstü programlardan mezun olan öğrencilere diplomalarının yanı sıra Diploma Eki ücretsiz ve otomatik olarak verilmekte. Çift diploma programlarını yürütmek için ikili anlaşmaları bulunan üniversitede, İspanya Politecnica de Cartagena Üniversitesi ile Bahçe Bitkileri; Almanya FH Giessen-Friedberg Üniversitesi ile Bilgisayar Bilimleri ve Mühendislik-Enformatik alanında lisansüstü çift diploma programları yürütülmekte. Erasmus+ kapsamında 503 ikili sözleşmesi var. 2014-2015’ten itibaren Mevlana’ya dahil olan ve bu alanda 6 değişim protokolü bulunan üniversitenin, Farabi kapsamında 52 üniversiteyle anlaşması bulunuyor.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
* Birçok ilke imza atan Ege Üniversitesi, 63 yıllık köklü geçmişe sahip. Bölgedeki birçok devlet ve vakıf üniversitesinin kurulmasında öncülük etmiş veya garantörlüğünü üstlenmiştir.
* Ülkeyi geleceğe taşıyacak 209.503 nitelikli mezun vermiştir.
* Sağlık, yaşam boyu eğitim, kültürel mirasların ortaya çıkarılması, çevre sorunları ve çözümleri gibi farklı alanlarda topluma hizmetler üretmektedir.
* Güçlü bölgesel etkisi olan, uluslararası araştırma kalitesi ve toplumsal faydayı ön planda tutan, dinamik üniversite.
* Uluslararası düzeyde sunduğu kaliteli eğitim, teorik ve uygulamalı araştırma faaliyetlerinin yanında, sanayi ile üniversiteyi Ar-Ge, inovasyon, bilgi ve teknoloji transferi konularında buluşturmayı hedefleyen 3. nesil üniversite anlayışının ülkemizdeki ilk örneklerinden biri.
* Öğrencilere etkin olarak çalışabilecekleri ortamlar yaratan, ilgi alanlarına uygun sanat tarihinden fotoğrafa, bisikletten Amerikan futboluna geniş bir yelpazede 61 öğrenci topluluğu ile aktif kampüs yaşamı.
* 38 yıldır düzenlenen, 300’den fazla etkinliğin gerçekleştirildiği geleneksel Bahar Şenlikleri.
* Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, Cumhuriyet ve Atatürk Günleri, Kitap Günleri, açık ve kapalı alan etkinlikleriyle yıl boyunca hareketli bir kampüs yaşamı.  
* Çok sayıda bilimsel ve sosyal toplantının yapıldığı kültür merkezleri, konferans salonları ve 15’den fazla sergi alanı
* Engellilerin hayatını kolaylaştıracak rampa, asansör ve platformlara sahip, sağlıklı yaşam altyapısı oluşturulan “Erişilebilir kampüs” ile “Engelsiz Ege”.
* Yeşil alanları, bisiklet yolları, kültür-sanat ve spor tesisleri, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar ve Öğrenci Köyü, yemekhaneleri, kafeteryaları, çarşısı, alışveriş merkezleri, bankaları, hastanesi, EÜ Radyosu ve Televizyonu ile bir öğrencinin dışarı çıkmadan tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen bir kampüs.
* Yalnızca öğrencilerin değil halkın ziyaretine de açık olan Etnografya Müzesi, Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi, Tabiat Tarihi Müzesi, Böcek Müzesi, Edebiyat Fakültesi Eski Eser Koleksiyonu, Botanik Bahçesi, diğer müzeleri ve kalıcı sergileriyle ulusal değerlere katkı sağlayan üniversite.
İletişim bilgisi: www.ege.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)