adscode
adscode

Eğitim dünyası, uluslararası müfredatı masaya yatıracak

Türk ve Avrupalı eğitimciler, 14 Mayıs'ta İstanbul'da bir araya gelerek, uluslararası müfredatın ulusal eğitim sistemi içinde nasıl kullanılacağını ele alacak

Eğitim dünyası, uluslararası müfredatı masaya yatıracak
Eğitim
Türk ve Avrupalı eğitimciler, 14 Mayıs'ta İstanbul'da bir araya gelerek, uluslararası müfredatın ulusal eğitim sistemi içinde nasıl kullanılacağını konuşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Horizon Eğitim Grubu ve Cambridge Uluslararası Sınavları (CIE) tarafından Tarabya İngiliz Okulları Yeniköy İlkokul Kampüsünde düzenlenecek "Uluslararası müfredat, ulusal müfredat ile birlikte nasıl kullanılabilir?" başlıklı toplantıya, Türk ve İtalyan milli eğitim bakanlıklarının üst düzey yöneticileri ile Avrupalı eğitim uzmanları katılacak.

Panelde, İtalya Milli Eğitim Bakanlığında Eğitim Reformu Projesi'nde üst düzey görev alan Gisella Lange, ülkesindeki eğitim reformunu anlatacak.

Bu reformun devlet okulları ve özel okullarda nasıl yürütüldüğünü aktaracak olan Lange, diğer Avrupa ülkelerinde benzer bir modelin nasıl uygulanacağına dair örnekleri de ortaya koyacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız da Türk okullarında yabancı eğitim programlarının muhtemel uygulamalarını, bu konudaki sınır ve fırsatları, yabancı programların hangi konularda uygulanmasının daha iyi olacağını değerlendirecek.

Etkinlikte ayrıca Cambridge Uluslararası Sınavları'nın Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu'daki tanınırlığından sorumlu bölge müdürü Rhona Armour, yerel bazda uluslararası eğitimin yararlarına değinecek ve yurt dışına gitmek isteyen öğrencilerin ulusal müfredatın yanı sıra aldıkları uluslararası eğitimin öneminden bahsedecek.

Cambridge Press yazarı ve öğretmen eğitimlerinin önde gelen isimlerinden Tim Chadwick ise iki dilde yapılan eğitimlerin doğru öğretmen eğitimi ve sınıfta doğru yaklaşımla nasıl gerçekleştirilmesinin mümkün olduğunu anlatacak.

Panel, Tim Chadwick'in vereceği öğretmen eğitimi ile devam edecek. Katılımcılara, bu konuyla ilgili sınıf içinde kullanılabilecek fikirler vererek aktivite bazlı öğrenimden söz edecek olan Chadwick, dil öğretmenlerinin ve branş öğretmenlerinin, birbirlerine nasıl destek verebileceğini ve CLIL Programı'nı sınıfta nasıl uygulamak gerektiğini de detaylandıracak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)