adscode
adscode

Eğitim İş :​ #‎UnutmadıkAlışmayacağız‬

Ülkemiz art arda gelen terör saldırıları nedeniyle sarsılmakta, masum vatandaşlarımız yaşamını kaybetmektedir.

Eğitim İş :​ #‎UnutmadıkAlışmayacağız‬
Sendikalar

Halkının can güvenliğini, ülkenin birlik ve bütünlüğünü koruması gerekirken, sadece iktidarını korumanın derdine düşen AKP’nin kirli, tutarsız politikaları, terör örgütlerine kanlı eylemlerini gerçekleştirmek için cesaret vermektedir.  Sivil korunmasız vatandaşlarımıza yönelen emperyalizmin tetikçisi terör örgütleri, ülkemizi yangın yerine çevirmiştir.

Bugün ulusumuzun birliği ve ulusal bütünlüğümüz çok ciddi bir tehdit altındadır. Ulusumuz bir iç çatışmaya doğru sürüklenmekte; emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan terör örgütleri hedeflerini, neredeyse iktidar eliyle hayata geçirmeye çalışmaktadır. Amacı Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ortadan kaldırmak, ulusal kimliğimizi silmek, yurt ve ulus bütünlüğümüzü bölerek kardeş kavgası yaratmak olan terör örgütleri bizden teslim olmamızı, boyun eğmemizi istemektedir. Ancak bilinmelidir ki Türk ulusu bu oyuna asla düşmeyecektir.

Bugün burada AKP iktidarı döneminde özellikle son bir yıldır yaşanan katliamları protesto etmek ve şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız. AKP’nin iktidar koltuğunun sallanmaya başladığı 7 Haziran seçimlerinin yıldönümündeyiz. Ne tesadüftür ki tam da bu 7 Haziran sonrası Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör saldırılarını yaşamaktayız. Ne yazık ki biz bu basın açıklaması hazırlıklarını yaparken sabah saatlerinde en son saldırının haberini aldık. İstanbul Vezneciler ‘de yaşanan ve 7’si polis 11 kişinin yaşamını yitirmesine, 36 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Hatırlayalım daha birkaç yıl önce “açılım” naraları atanlar Diyarbakır’da terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın mektubunu alkışlarla izlemekte, eşleriyle birlikte katıldıkları bu ve benzeri programlarda Şivan Perver’le el ele tutuşup “megri megri” türküsünde beraber ağlaşmaktaydılar. AKP iktidarı yavaş yavaş erimekte olduğunu gördüğü anda vatan-millet edebiyatına sarılmış ve bölücü örgüte savaş ilan ettiğini açıklamıştır. Türk Milleti bilmelidir ki tüm bunlar samimiyetsiz girişimlerdir. Daha 1 yıl önce Dolmabahçe’de açılım adı altında sözde Kürdistan’ın altyapısını oluşturmaya çalışanlar inanın çok yakında yine terör örgütüyle masaya oturacaklardır. Çünkü bunlar hala Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanlık görevini bırakmamışlardır, eşbaşkanlar hala ülkemizi yönetmektedir. “BOP eşbaşkanıyım” diyenlerin terörle mücadele samimiyetine ne kadar inanabiliriz? Amaç yeni anayasayla parçalanmış, eyaletlere bölünmüş bir Türkiye’de tüm yetkiyi elinde toplamış bir başkan eşliğinde ülkemizi uçurumdan aşağı yuvarlamaktır.

Son yıllarda iktidarın birçoğunda direk veya dolaylı olarak sorumlu olduğu ve çoğunluğunun faillerinin hala yargı önüne bile çıkarılmadığı katliamları ana başlıklarıyla hatırlamakta ve hatırlatmakta fayda var, bu eylemimizin temel sloganında olduğu gibi #‎UnutmadıkAlışmayacağız‬ :

31 Mayıs’ta önce Gezi Parkı’nda başlayan ve sonraki günlerde tüm yurda yayılarak 3 hafta süren yaklaşık 10 milyon yurttaşın katıldığı Gezi-Haziran olaylarında 8 yurttaşımız ve 2 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, yüzlerce vatandaşımız yaralandı veya sakat kaldı.
13 Mayıs 2014 Soma maden faciasında 301 kişini hayatını kaybetti.
28 Ekim 2014 Ermenek maden faciasında 18 kişi hayatını kaybetti.
22 Temmuz 2015 Suruç saldırısında 34 kişi hayatını kaybetti.
6 Eylül 2015 Dağlıca’daki PKK saldırısında 16 asker şehit oldu.
10 Ekim 2015 Ankara’da kitle örgütlerinin düzenlediği mitingde iki ayrı bombanın patlaması sonucu 102 kişi hayatını kaybetti.
17 Şubat 2016 Ankara Kızılay’da askeri servis araçlarına yapılan saldırıda 29 kişi hayatını kaybetti.
13 Mart 2016 yine Kızılay’da bombalı saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti. 

274 günde 179 polisimizi, 267 askerimizi, 10 korucumuzu, 19 sivil memurumuzu şehit verdik. 20 Temmuz’dan bu yana 250’ye yakın sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.”
19 Nisan’dan bugüne kadar gelen ölüm haberleri de eklendiği zaman ortaya acı bir tablo çıkıyor: Bir yılda PKK’yla mücadelede 500’ü aşkın polis ve asker hayatını kaybetti.
Bu ve benzeri her saldırıda AKP iktidarını göreve çağırdık ve “patlamanın sorumluları ve arkasındaki güçler bir an önce ortaya çıkarılmalı ve halka hesap vermelidir” dedik ama nafile. Ülkeyi yönetenler büyük bir aymazlık içinde her katliam ve olay sonrası sadece “fıtrat” dediler başka bir şey demediler. Yani; “eylemde, işte, madende veya güvenlik görevi sırasında katledilmek bu ülkenin fıtratında var burada böyle, alışın” demek istediler ama hem alışmayacağız hem de yapılanları asla unutmayacağız, bu böyle bilinmelidir. Bu iktidar o kadar tutarsız ve samimiyetsizdir ki; daha dün Merkel’le kol kola şov yapanlar, 3 milyar Euro karşılığında sözde Ermeni soykırımı tasarısının geçmesine göz yummuştur.

Birleşik Kamu İş İl Temsilciliği ve Eğitim-İş, Büro İş, Tüm Yerel Sen,  Antalya Şubeleri Tarım Orman İş, Kültür Sanat İş, Ulaşım İş Antalya Temsilcilikleri olarak emperyalizm ve işbirlikçileri tarafından beslenen terörü bir kez daha lanetliyor, Gezi direnişinden Soma ve Ermenek’e, Dağlıca’dan İstanbul’a Ankara’dan Suruç’a kadar birçok yerde meydana gelen saldırı, patlama ve katliamlarda hayatlarını kaybedenleri başta tüm şehitlerimiz olmak üzere saygıyla anıyor onlara rahmet diliyor, ailelerine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerken, ulusumuza; birlik, bütünlük, esenlik diliyor ve ulusumuzun;100 yıl önce hangi zorluklardan geçip ağır bedeller ödeyerek Cumhuriyet’i nasıl kuruduğunu ve Kuvayı Milliye ruhunu unutmayacağımızı ısrarla belirtiyoruz.
#‎UnutmadıkAlışmayacağız‬ !!!

MEHMET BALIK
Eğitim İş Şube Bşk
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu
İl Temsilcisi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)