adscode
adscode

Eğitim-İş'ten, Eğitim-Bir-Sen hakkında suç duyurusu

EĞİTİM ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim- İş) Genel Başkanı Veli Demir, Eğitim- Bir- Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum hakkında Burdur'da Atatürk'e yönelik sözleri nedeniyle suç duyurusunda…

Eğitim-İş'ten, Eğitim-Bir-Sen hakkında suç duyurusu
Sendikalar
Eğitim- İş Genel Başkanı Veli Demir, konuya ilişkin Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Eğitim- İş Burdur Şube Başkanı Halil Ercan, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Osman Gök, CHP İl Başkanı Barış Ayten, sendika üyeleri ve bazı vatandaşlar da destek verdi.

'ATATÜRK'E DİL UZATILMIŞTIR'
Açıklamasında, Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim- Bir- Sen) Burdur il divan toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum'un, Atatürk'e saygısızlıkta bulunduğu ve hakaret ettiğini iddia eden Veli Demir, "Atatürk'e dil uzatılmıştır" dedi. Eğitim- İş Genel Başkanı Veli Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatanı kuran, ülkeyi kurtaran, cumhuriyeti bugüne kadar taşıyan Mustafa Kemal'e, bunların bakışını biz önceden biliyoruz. Bu hastalıklı yapı ne demiş, 'Atatürk eğitim müfredatından çıkarılmalıdır, bizim medeniyet derdimiz var' demiş. Şimdi buradan bu zatın hormonlu sendikasına, marangoz hatası hormonlu yapısına soruyoruz, sizin medeniyet derdiniz pedagojiye karşı çıkıp pedofiliyi savunmak mıdır?"

Eğitim- İş Genel Başkanı Veli Demir açıklamasından sonra Burdur Adliyesi'ne giderek Eğitim- Bir- Sen ile Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum hakkında Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

OLÇUM NE DEMİŞTİ
Eğitim- Bir- Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, 26 Mart'ta düzenlenen il divan toplantısındaki konuşmasında, "Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddi bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı bu ülkenin en büyük sivil toplum teşkilatı olarak ortaya koymamız gerekiyor" demişti.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)