adscode
adscode

Eğitim sektörüne başvurular iki kat arttı

Eleman.net'in açıkladığı şubat ayı verilerine göre ilan yayınlama oranıyla yine inşaat sektörü başı çekerken, adayların en çok başvuru yaptığı sektör eğitim sektörü oldu. Bu sektöre başvurular, bir önceki…

Eğitim sektörüne başvurular iki kat arttı
Türkiye'den Haberler
Türkiye'nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net, şubat ayı verilerini açıkladı. 12 bin 640 ilanın yayınlandığı şubat ayında, inşaat sektörü yüzde 6,9 oranıyla yine en çok ilan yayınlayan sektör oldu. İnşaat sektörünü ise sırasıyla gıda, eğitim ve bilişim sektörleri izliyor. Adayların en çok başvuru yaptığı sektörler sıralamasında ise ilk sırada eğitim sektörü dikkati çekiyor. Ocak ayında yüzde 5,5 ile beşinci sırada yer alan eğitim sektörü, şubat ayında yüzde 7,7 ile adayların en çok tercih ettiği sektör oldu.

Eğitim sektörü olumlu algısıyla tercih nedeni
2014-2015 öğretim yılı için, özel okullarda öğretmen alım süreçlerinin başladığına işaret eden Duyarlar, sektöre başvuruların bir anda bu kadar artmasının en önemli nedeni olarak bunu gösteriyor. Şubat-mart aylarının, iş değiştirmek isteyen öğretmenlerin arayışlarının başladığı bir dönem olduğunu belirten Eleman.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, “Haziran ayı gibi öğretmen alımları tamamlanmış oluyor. Bu nedenle ikinci eğitim dönemi, sektörün en hareketli dönemi olarak kabul ediliyor” dedi.
Eğitim sektörünün mesleki eğitimler veren kurumları da kapsadığını hatırlatan Duyarlar, sektörde sadece eğitimci değil pek çok kademede istihdam açığı bulunduğuna dikkat çekti. Özellikle sayıları artan mesleki eğitim kurumlarında, eleman arayışlarının devam ettiğine değinen Duyarlar, adayların bu sektörü tercih etme nedenini ise şöyle açıkladı: “Eğitim sektörü adaylar nezdinde her zaman olumlu algısı olan bir sektördür. Pek çok sektörü göre iş kaybetme riski düşük, güvenceli bir sektör olarak kabul edilen eğitim sektörüne son dönemde yoğun artan bir ilgi olduğunu da söylemek mümkün.”

 

Şubat Ayında En Çok İlan Yayınlanan Sektörler

İnşaat

% 6,9

Gıda

% 5,9

Eğitim

% 5,6

Bilgisayar / BT/ İnternet

% 5,54

Tekstil

% 5,52

Elektrik / Elektronik

% 4,3

İmalat

% 4,29

Savunma / Güvenlik

% 4,25

Reklamcılık

% 3,9

Turizm

% 3,1

 

Şubat Ayında Adayların En Çok Başvuru Yaptığı Sektörler

Eğitim

% 7,7

İnşaat

% 6,5

Bilgisayar / BT / İnternet

% 5,7

Gıda

% 5,3

Tekstil

% 5,1

Sağlık / Hastane

% 3,9

Mali Müşavirlik

% 3,8

İmalat

% 3,3

Elektrik / Elektronik

% 3,29

Reklamcılık

% 3,26


Durgunluk satış elemanı ihtiyacını artırdı


Şubat ayında en çok ilan yayınlanan bölümlerin başında ise satış departmanı geliyor. Ocak ayında yayınlanan ilanların yüzde 4,7'si satış departmanına aitken, şubatta bu rakam yüzde 8,1. Ekonomik durgunluk dönemlerinde, şirketlerin satış departmanını güçlendirme eğilimi gösterdiğini söyleyen Özlem Demirci Duyarlar, “Şubat ayında satış departmanı ilanlarında yaşanan bu belirgin artış, büyük oranda ekonominin içinde bulunduğu kısmi durgunluktan kaynaklanıyor. Özellikle seçim öncesi olağan kabul edilen bu ekonomik durum, şirketleri satış kanallarını güçlendirerek önlem almaya itiyor.”

 

Şubat Ayında En Çok İlan Yayınlanan Bölümler

Satış

% 8,1

Muhasebe

% 7,7

Güvenlik

% 5,3

Eğitim

% 3,5

Pazarlama

% 2,6

Üretim

% 2,2

Çağrı Merkezi

% 2

Yazılım

% 1,5

Grafik

% 1,5

Halkla İlişkiler

% 1,3

 

 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)