adscode
adscode

Eğitim Sen, 21 Aralık‘ta Greve Gidiyor!

KESK'e bağlı Eğitim Sen, ''eğitim ve bilim emekçileri olarak haklarına sahip çıkmak ve baskılara karşı mücadele için'' 21 Aralık'ta greve gidecek.

Eğitim Sen, 21 Aralık‘ta Greve Gidiyor!
Özel Eğitim

Sendika Genel Başkanı Ünsal Yıldız, düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamada, çalışma ve yaşam koşullarının gittikçe kötüleştiği, en temel hakların bile alınmaya çalışıldığı bir dönem yaşadıklarını söyledi.

Hükümetin özellikle emekçilerin çalışma yaşamına getirdiği yasal düzenlemeler ve fiili uygulamalarla kamu hizmetlerini büyük ölçüde ticarileştirerek kamuda esnek ve güvencesiz istihdamı yaygın hale getirdiğini iddia eden Yıldız, eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler getirilemediğini, taleplerinin ise görmezden gelindiğini öne sürdü.

Yıldız, angarya çalışmanın yaygınlaşmasına, baskı, sürgün, ve antidemokratik uygulamalara karşı tepkisiz kalmayacakları görüşünü dile getirerek, eğitim ve bilim emekçileri olarak 21 Aralık'ta tüm Türkiye'de greve gideceklerini bildirdi.

Öğretmen açığı ve ataması yapılmayan öğretmenlerin sorununun devam ettiğini ifade eden Yıldız, 2012 bütçesinde kamu emekçilerine yüzde 3 3 şeklinde ''sefalet zammı'' öngörüldüğünü savundu.

Yıldız, AK Parti'nin baskı ve korku imparatoruluğu yaratmaya çalıştığını iddia ederek, 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''Teşkilat ve Görevleri hakkında'' KHK'nın yeni mağduriyetlere neden olduğunu öne sürdü.

''Eşit işe eşit ücret'' uygulamasının olumlu algılandığını ancak bu düzenlemeyle sadece üst düzey kamu yöneticilerinin ücretlerinin arttırıldığını savunan Yıldız, eğitim emekçilerinin maaşlarının sefaletle eşitlendiğini iddia etti.

Yıldız, başka sıkıntılarına da yer verdiği konuşmasında, tüm eğitim ve bilim emekçilerini 21 Aralık'ta yapacakları greve davet etti.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)