adscode
adscode

Eğitim Sen'den CHP'ye ziyaret! Görüşmede neler konuşuldu?

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti.

Eğitim Sen'den CHP'ye ziyaret! Görüşmede neler konuşuldu?
Sendikalar
Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Genel Sekreter Sakine Esen Yılmaz, Genel Mali Sekreteri Mesut Fırat ve Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç’ın da katıldığı ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya da hazır bulundu. 

Sendikadan yapılan açıklamada; "Görüşmede, sendikal çalışmalar ve etkinliklere yönelik baskı ve tehditler ile eğitimin gericileştirilmesi konularında yaşanan sorunlar ve bunların etkileri ele alındı. Eğitim Sen MYK üyeleri, bu konularda hazırlanan raporları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sundu.
Son dönemde yayınlanan Başbakanlık genelgesi ile Başbakanlığın kendisini Meclis’in yerine koyarak usulsüz bir biçimde yasa tarifi yaptığı, bu tarifle beraber Eğitim Sen üyelerine 5000’den fazla soruşturma açıldığı, 21 kişinin sürgün edildiği, son olarak Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan’ın da aralarında olduğu 16 kişinin açığa alındığı Eğitim Sen tarafından belirtildi. Bu baskı ve soruşturmaların hukuksuz ve muhalefeti susturmaya dönük olduğu karşılıklı olarak ifade edildi. 
Görüşmede ayrıca, hükümetin kimi zaman vakıflar kimi zaman da müftülük gibi kurumlarla yaptığı protokoller aracılığıyla eğitimde tek tipleştirme ve Sünni İslamlaştırma politikaları ele alındı. Bunlara karşılık demokratik ve laik eğitim anlayışı konusunda işbirliği yapılacağı belirtildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün bu sorunları ulusal ve uluslararası platformlarda dile getireceğini ifade etti." denildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)