adscode
adscode

Eğitim Sen'den MEB'e 'sınav ücretlerini ödeyin' çağrısı

Eğitim Sen açık lise ve açık ortaokul sınavlarında, sınav görevlilerine ödenmesi gereken ücretlerin ödenmesi için MEB'e yazı yazdı.

Eğitim Sen'den MEB'e 'sınav ücretlerini ödeyin' çağrısı
Sendikalar

Eğitim Sen açık lise ve açık ortaokul sınavlarında, sınav görevlilerine ödenmesi gereken ücretlerin derhal ödenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazdı.

Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, konuya ilişkin açıklamasında bugüne kadar ücretlerin ödenmesiyle ilgili Bakanlıktan yazılarına dönüş olmadığını hem de konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi. "Milli Eğitim Bakanlığı’nın, eğitimcilerle ve öğrencilerle ilgili hemen her konuda yaptığı düzenleme ve farklı çalışmalar zaten birçok tartışma yaratırken, sınavlarda görev alan öğretmenlerin ücretleri ödenmeyerek yeni bir mağduriyet yaratılmamalıdır. Binlerce öğretmenin sınav ücretlerinin bugüne kadar neden ödenmediği ile ilgili bilginin bir an önce paylaşılmasını ve ödemenin de bir an önce yapılmasını bir kere daha talep ediyoruz." dedi.

 
Eğitim Sen'den Bakanlığa yazılan yazı:
 

 

 

Sayı : 2016/000/530                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       04.04.2016

Konu: Sınav Ücretleri Hk.

 

 

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

 

 

 

2-3 Ocak ve 19-20 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Açık Öğretim Orta Okulu ve Açık Öğretim Lisesi sınavlarında görevli olan kişilerin ücretlerinin ödenmediği üyelerimiz tarafından ifade edilmiştir. 

Sınav ücretlerinin şimdiye kadar neden ödenmediğinin tarafımıza bilgi verilmesi ve en kısa zamanda ödenmesi için gereğini rica ederim.

 

 

 

                                    

                                    Sakine Esen Yılmaz

                                            Genel Sekreter

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)