adscode
adscode

EĞİTİM = SINAV DEMEK DEĞİLDİR

Sınav odaklı eğitim yüzünden, estetik değerlerden yoksun, sporla, sanatla yoğrulmayan, yaşamdan kopuk asosyal gençler yetiştiriyoruz.

EĞİTİM = SINAV DEMEK DEĞİLDİR
Milliyet Diyalog
Güncelleme : 09-May-19 09:19

Peki, bu durumdan memnun olan birisi var mı? Evet demek mümkün değil! Ama nedense, bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete. Daha da vahimi, ne dur diyen var ne de geleceği düşünen. Oysa gençlerimiz ne kadar güçlüyse, biz de o kadar güçlüyüz!..

 

Beden Eğitimi, Müzik, Resim dersleri artık yok gibi.

Okulların çoğunda tamam tesis yok ama her türlü altyapısı olan okullarda bile, bu derslerde, sınavlara hazırlık eğitimi yapılıyor ve bunu da bir marifetmiş gibi anlatıyorlar.

MEB ve YÖK sınav sorununu çözmediği, ÖSYM’nin kapısına kilit vurulacak noktaya gelinmediği sürece eğitimde taşlar yerli yerine oturmaz. Oturmadığı sürece de mutlu ve üretken bir nesil yetiştirmemiz mümkün değil!

Dünya, Hayal Okulları kurup, çocuklarının yaratıcılıklarını geliştirmeye ve onları çok yönlü yetiştirmeye çalışırken, bizim, gençlerimizi, sınav odaklı eğitimin köleleri haline getirmemizin gerekçelerini anlamak mümkün değil!..

Türkiye artık ne ülkeye, ne millete, ne gençlere ne de bilime zerre kadar katkısı olmayan bu sınavlardan kurtulmalıdır!..

Temel liseler?

Temel liseler, etüt merkezleri ve hazırlık kursları bu öğretim yılı sonunda kesinlikle kapanacak denildi ama sanki bazı kurumlar, bale ve dans kursları adı altında faaliyetlerine devam etmek için hazırlık ve kayıt içindeymiş!

Pek çoğu, “İsim değiştirir, aynen yola devam ederiz, bu 10 yıldır böyle devam etmiyor mu?” açıklamasının bir adım ötesine geçip kursların, özel öğretim kurslarının kapatılma kararının iki yıl süreyle erteleneceğini ve faaliyetlerine iki yıl daha devam edeceklerini resmi olarak duyurmuş!

MEB’den bir açıklama var mı? Henüz yok.

MEB, bu kafa karışıklığını gidermek için bir an önce çok net bir açıklama yapmalıdır!

Öncelikle bu kurumda görev yapan başta öğretmenler olmak üzere tüm çalışanların durumu ne olacak ona da kafa yorulmalıdır. Zaten üç kuruş paraya köle gibi çalıştırılıyorlar, ondan da olmasınlar!..

Devam edilecekse de çalışma koşulları iyileştirilmelidir!..

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)