adscode
adscode

"Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı - GESS Turkey" İstanbul'da başladı

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı - GESS Turkey", WOW İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı.

"Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı - GESS Turkey" İstanbul'da başladı
Eğitim


Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, "Devlet olarak, ülkemizin en ücra köylerine kadar eğitim faaliyetlerini götürmekteyiz. Bizim aynı kalitede insan gücünü her yere göndermemiz, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok zor. İşte eğitimde teknolojinin devreye girmesi, bu anlamda ve noktada çok önemli. Eğitimde fırsat eşliğini sağlayacak, okullar ve bölgeler arasındaki farkı asgariye indirecek bir enstrüman teknoloji." dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı - GESS Turkey", WOW İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı.

Açılış töreninde konuşan Denemeç, teknoloji ve eğitimin bir araya gelmesinin önemli avantajlar sağladığını söyledi.

Eğitimin insanın doğumundan hemen sonra aile içinde başladığını, okul öncesi ve okul dönemiyle hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu anlatan Denemeç, bu süreçte okul öncesi dönemin en önemlisi olduğunu vurguladı.

Denemeç, "Çocuğun yetişmesine katkı veren birçok unsur var. Bunlardan en önemlisi öğretmen. Öğretmen olmadan bizim bir insanı, bir noktadan alıp, ülkeye, insanlığa faydalı bir hale getirmemiz mümkün değil. Yeni dönemde vizyon belgemizde açıklandığı gibi sistem öğretmen merkezli olacak." dedi.

Eğitimde teknoloji kullanımının bir diğer önemli faydasının da fırsat eşitliğinin yakalanabilmesi olduğuna dikkati çeken Denemeç, şunları kaydetti:

"Türkiye büyük bir ülke ve 81 milyon nüfusu var. Devlet olarak, ülkemizin en ücra köylerine kadar eğitim faaliyetlerini götürmekteyiz. Bizim aynı kalitede insan gücünü her yere göndermemiz, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok zor. İşte eğitimde teknolojinin devreye girmesi, bu anlamda ve noktada çok önemli. Eğitimde fırsat eşliğini sağlayacak, okullar ve bölgeler arasındaki farkı asgariye indirecek bir enstrüman teknoloji. Teknolojideki gelişmeler, özellikle eğitimde çok daha uygulanabilir bir takım hizmetleri de beraberinde getiriyor. Bunları akıllıca kullandığımız zaman, nüfusunuz büyük de olsa, çok ufak yerlere ulaşmanız zor da olsa, teknoloji ile her noktaya erişim mümkün oluyor."

"Çocuklarımıza en küçük köyde dahi aynı imkanı sağlamak, bizim devlet olarak boynumuzun borcu." diyen Denemeç, bu kapsamda Fatih Projesi'ni başlattıklarını anımsattı.

Bu projenin, Milli Eğitim olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin yaptığı teknoloji anlamındaki en büyük yatırım olduğunu ifade eden Denemeç, "Şu an okullarımızda toplamda 470 bin akıllı tahta var. Bu akıllı tahtaların içeriğini eğitim yazılımlarıyla daha da iyi hale getirdiğimiz zaman işte o zaman eğitimde fırsat eşitliğini yakalamada da büyük bir adım atmış olacağız." dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da, fuarın açılışının 2023 vizyonunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanmasının ardından yapılmasının ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Vizyon belgesinde de ifade edildiği gibi, eğitimin yeni tasarımları eğitimin geleceğine yön verecek. Burada, eğitimle ilgili çok yönlü konferans ve atölyeler oluşacak. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz de 2 yıldır uyguladığımız İstanbul'da Harezmi Eğitim Modeli'ni de bir katkı olarak paylaşımcılarımıza sunacağız. Umarım buradaki bütün konuştuklarımız çok yönlü olarak da eğitimin yeni tasarım ve geleceğine katkı sağlayacak. Önümüzdeki yeni eğitim geleceğinde bizler de hep birlikte konuştuklarımız ve ürettiklerimizle tasarladıklarımızla katkı sağlamaya çalışacağız. Umarım buradaki çalışma eğitim geleceğimize çok yönlü katkılar sağlar."

Açılış konuşmalarının ardından Denemeç, Yazıcı ve davetlilerin katılımıyla fuarın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından davetliler fuarı gezdi.

GESS Turkey’in standartlarında bu yıl ağırlıklı olarak öğrencilerin üretim becerilerini geliştirmeye yönelik setler, eğitim atölyeleri, yeni nesil eğitim materyalleri, programlanabilir robotlar, kodlama setleri, eğitimdeki dijital dönüşümü ortaya koyan elektronik bilgi kaynakları, bilimsel olarak geliştirilen ilgi çekici eğitim platformları gibi yenilikler sergileniyor.

Fuar, 27 Ekim'e kadar WOW İstanbul Kongre Merkezi'nde ziyaretçilere açık olacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)