adscode
adscode

Eğitim ve sağlık gözde

Türkiye’de 1 milyar dolara ulaşan KSS projelerinde en çok eğitim ve sağlık tercih ediliyor. Türk halkının yüzde 75’i ise firmaların bu projeleri için tanıtım yapmalarını istiyor

Eğitim ve sağlık gözde
Eğitim
Türkiye'de sosyal sorumluluk projelerinin ulaştığı boyut resmi olarak bilinmese de tahminler 750 milyon ile 1 milyar dolar civarında olduğu yönünde. Sosyal sorumluluk faaliyetlerinin toplumsal duyarlılıklarla da paralel olması gerekiyor. Dolayısıyla firmalar kamuoyunu ilgilendiren, eğitim, sağlık gibi ihtiyaç duyulan projeler üzerinde çalışmayı tercih ediyor. Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) projelerinde önemli bir diğer nokta da sürdürülebilirlik. Çünkü sürekli olmayan bir faaliyet ne kadar önemli olursa olsun zaman içinde unutuluyor. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki Türk halkının sosyal sorumluluk projelerine duyarlılığı her geçen gün artıyor. Halkın yüzde 75'i kurumların sosyal sorumluluklar konusunda tanıtım yapmaları gerektiği görüşünde. En başarılı bulunan sosyal sorumluluk projeleri ise genellikle eğitim ya da sağlık alanında.

Gençlerin tercihi sorumlu markalar
The Brand Age dergisi ile Xsights Araştırma Şirketi "Aşk, Gençlik ve Markalar: Aşkın Marka Hali Araştırması"nın sonuçlarına göre gençlerin bir markaya aşık olabilmesi en fazla markanın müşterisiyle kurduğu bağa bağlı. Bu bağ ne kadar duygusal ve uzun ömürlüyse; gençler markaya o denli aşık oluyor. Gençler daha çok tüketici olarak kendini değerli ve önemli hissettiren markalara aşık olduklarını belirtiyor. Gençlerin yüzde 63'ü 'topluma karşı sosyal sorumluluk projeleri yapan' ve 'çalışanlarına değer veren' markaları aşık olmaya değer görüyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)