adscode

Eğitimci Yazar Ali Güngör’ün “Eğitimde Kalite ve Akreditasyon” kitabı çıktı

Eğitimci Yazar Ali GÜNGÖR’ün “Eğitimde Kalite ve Akreditasyon” adlı kitabı;  Nobel Bilimsel Eserler yayınevi tarafından yayınlandı.

Eğitimci Yazar Ali Güngör’ün “Eğitimde Kalite ve Akreditasyon” kitabı çıktı
Kültür Sanat

Ali Güngör, kitapta; kalite ve akreditasyon kavramlarının anlamları, tarihsel gelişimleri ve eğitim alanında kullanılma süreçlerine, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yürütülmüş olan Toplam Kalite Yönetimi ve Okul Gelişim Yönetim ekibi çalışmaları ve uygulamalarına,  İSO 9001:2015 uygulamaları ve İSO 29990 standardı ve uygulamalarına yer vermiş. Eğitimde kalite ve akreditasyon uygulamalarının değerlendirildiği kitap;  eğitim kurumları yöneticiliklerine hazırlanan yönetici adayları, eğitim kurumu yöneticileri, öğretmenler için başucu kitabı niteliğinde. PISA, TIMMS, PIRLS uygulamaları, IB akreditasyonu, CIS akreditasyonu, ASIC akreditasyonu uygulamalarına yer verilen kitabın son bölümünde ülkemizde kalite ve akreditasyon ile ilgili örnek modellemeye gidilmiş. Ülkemizde eğitim sisteminde uluslararası standartlarda akreditasyon önerilerine yer verilmiş. 

İlk ve ortaöğretim kurumlarında kalite ve akreditasyon uygulamaları açısından kaynak niteliğinde olan kitapta; eğitim sistemlerinin yaşamın her alanında etkisini gösteren değişim ve yenileşmelerde, değişimi takip eden değil değişimi yöneten ve yönlendiren bir yapıda olması gerektiği ifade edilmiş. Günümüz ekonomik sistemlerinde her alanda olduğu gibi eğitim sektöründe de bir yarış olduğu, bu nedenle küresel rekabet ortamında varlığımızı sürdürebilmemiz için eğitimde kalite ve akreditasyon kavramlarının içeriğini, anlamını ve önemini iyi kavramamız gerektiğine değinen yazar, eğitim hizmeti alanlar açısından akreditasyonun bir güven ve tercih nedeni olacağını ifade etmiş.


Kitapta; eğitimde kalite ve akreditasyon kavramları tüm eğitim paydaşları boyutuyla değerlendirilerek eğitimde başarı için bir yol haritası oluşturulmuş. Ülkemizde hemen herkesin birtakım değerlendirmelerde bulunduğu eğitimde, eğitim çalışanı olarak nasıl fark yaratırız? Bu sorunun cevabını aramak isteyen tüm eğitim paydaşlarının faydalanabileceği bir kaynak kitap niteliğinde bilimsel bir derleme olduğunu söylemek mümkündür.

Eğitim Ajansı yazarları arasında yer alan Ali GÜNGÖR’ü eğitime kazandırdığı bilimsel kaynak nedeniyle kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)
casino siteleri deneme bonus veren siteler 2025 runtobet güncel giriş