adscode
adscode

Eğitimciler bu zirvede buluşuyor

TED Ankara Koleji, 15 Ocak 2022 tarihinde “Yapay Zeka ile Teknoloji Eğitiminde Fark Yaratanlar Zirvesi”ni düzenliyor.

Eğitimciler bu zirvede buluşuyor
Okullardan Haberler

Yapay zeka ve teknoloji eğitimi, makine öğrenmesi ve metaverse konularının ele alınacağı zirvede; alanında uzman konuşmacıların sunumları ve Microsoft, Global Al Hub ve Twinscience firmalarının atölye çalışmaları yer alıyor. Çevrim içi olarak düzenlenen buluşmaya Türkiye’nin dört bir yanından eğitimciler katılıyor. Günümüz ve geleceğin dünyasına ışık tutacak zirve, TED Ankara Kolejinin resmi YouTube kanalından ve https://ai.tedankara.k12.tr web sayfasından da canlı olarak takip edilebilecek.

15 Ocak Cumartesi günü saat 10.30’da başlayacak“Yapay Zeka ile Teknoloji Eğitiminde Fark Yaratanlar Zirvesi”nin sabahki oturumunda, Dünya Ekonomik Forumu İcra Kurulu Üyesi Ve Dördüncü Sanayi Devrimi Forum Merkezi Başkanı (2014-2021) Murat Sönmez, ODTÜ Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Eğimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Soner Yıldırım, Microsoft Türkiye Teknoloji Sorumlusu Onur Koç ve İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Dr. Şebnem Özdemir açılış konuşmalarını yapacak.

Öğleden sonraki oturum ise ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Tokel’in, Okulları Metaverse Ortamına Taşıyan Teknoloji konulu bir sunumu ile başlayacak ve atölye çalışmalarıyla devam edecek. Atölyelerin konu başlıkları ise şöyle: Microsoft’un Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları, Global Al Hub-Yapay Zeka ve Kodlama Olmadan (No-code) Makine Öğrenmesi, Twinscience-K-12 Yapay Zeka Eğitiminde Araçlar ve Yöntemler: Teachable Machine'in Sınıf içi Kullanımı.

TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kartal Usluel, zirveye ilişkin yaptığı açıklamada, “TED Ankara Kolejinde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerimizde, öğrencilerimizi yapay zeka ile tanıştırmak için blok programlama araçlarını kullanarak görüntü, ses ve metin işleme ile ilgili yapay zeka projelerinin kodlamasını öğretiyor, kendi projelerini kodlamalarını sağlıyoruz. Öğretim programımıza dahil ettiğimiz makine öğrenimi çalışmaları, öğrencilere yapay zeka ve gelecek kariyer planlamaları konusunda farkındalık kazandırıyor. Okulumuzun öncülüğünde 2.sini gerçekleştireceğimiz teknoloji zirvesine gerek özel okullardan gerekse devlet okullarından 300’e yakın eğitimci katılıyor. Eğitim yöneticilerine ve öğretmenlere geleceğin dünyasını anlamada ışık tutacak bu zirvenin, yapay zeka ve metaverse teknolojileri konusundaki gelişmeleri yakalama, bu teknolojilerin eğitimdeki uygulama alanları üzerine fikir alışverişinde bulunma, bilgi, deneyim ve tecrübeleri paylaşma açısından son derece faydalı olacağını düşünüyoruz.” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)