adscode
adscode

Eğitimcilerin iş bırakma eylemine karşı, devam takibi talimatı

Denizli’de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda çalışan hizmetli ve memurların iş bırakma eylemi öncesi il müdürlüğünün tüm okullara yazı göndererek personelin işe devam takibinin sağlanmasını istediği ortaya çıktı.

Eğitimcilerin iş bırakma eylemine karşı, devam takibi talimatı
Sendikalar

Denizli'de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda çalışan hizmetli ve memurlar dün bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sözcü'deb Selami Aydın'ın haberine göre Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, eylem öncesi Denizli Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici imzasıyla tüm okullara yazı gönderilerek eyleme katılımın önlenmeye çalışıldığını ileri sürdü. Yazıda ise personel devam takibinin sağlanması yer aldı, devlet memurları kanununun ilgili maddeleri hatırlatıldı.

‘HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ'

2 Kasım'da iş bırakma eylemi yapacak olan eğitim sendikaları uygulamaya itiraz etti. Aydoğan okullara gönderilen yazıya ilişkin hukuki süreci başlatacaklarını belirterek; “İş bırakma yasal bir haktır, engellenemez. Sendikalar, demokratik bir hak olan bu eyleme ara sıra başvurur.

Emekçilerin temsilcisi sendikalar eylem birlikteliği yapınca İl Milli Eğitim Müdürlüğü de aba altından sopa göstererek eylem kırıcılığı yapıyor. Görev tanımını aşarak insanların demokratik mücadelesini engellemeye yönelik bu gibi açıklamalar İl Milli Eğitime duyulan güveni de sarsmaktadır” ifadelerini kullandı.

Öğretmenler Ankara'da buluştu: 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz'


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)