adscode
adscode

Eğitimde iyi örnekler sergilendi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Sergisi' ve ödül töreni düzenlendi.

Eğitimde iyi örnekler sergilendi
Eğitim
Güncelleme : 13-Jun-22 14:27

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda gelişim vizyonuna sahip güvenilir ortamların oluşturulması, bu ortamlarda iyi örnek kabul edilen çalışmaların ortaya çıkarılması ve diğer okullar tarafından model alınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Sergisi ve Ödül Töreni yapıldı.

Proje sergisine 5 farklı temada İstanbul’dan 5506 başvuru gerçekleşirken bu projeler arasından 104 proje il Seçici Kurulu tarafından değerlendirilerek ödül almaya ve sergilenmeye hak kazandı. Ödül töreni TC. İstanbul Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivleri Salonunda gerçekleşti.

Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Sergisi ve Ödülü Törenine İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Levent Yazıcı,  Atatürk Eğitim Bölüm Başkan Yardımcısı Sayın Bülent Özden, ilçe müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Program Kâğıthane İlçesi Anasınıfı Öğrencileri Çocuk Mehteran Takımı ve “Okulumda Bir Ses İki Hareket Projesi” Sancaktepe İlkokulu Okul Sporları İstanbul İl Birincisi öğrencilerinin Van yöresi folklor gösterisiyle başladı.

Sergi açılışında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Levent Yazıcı çalışmanın başlangıcından beri etkileşim halinde büyük gelişmeler sağlayabilen önemli katkılarda bulunan eğitimci ve uzmanlara teşekkür ederek çalışmadan çok iyi sonuçlar alınacağını vurguladı. Yazıcı, “İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimde iyi örnekler kurumsal kültürümüzde var. Yıllardır bu çalışma devam ediyor. Bu bağlamda da eğitimde iyi örneklerden özgün uygulamalara yaklaşımı yapılan iyi örneklerin bizzat uygulamaya dönmesine ilişkin bir hedefi ortaya koyuyor” dedi.

“Eğitimin öznesi öğretmen”

Ülke genelinde devam eden iyi örnek çalışmalarının birbiriyle etkileşim halinde olan öğretmenler açısından çok değerli olduğunu ifade eden Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:“İşte bu uygulamaların hayata geçmesi bizzat sınıfta hayat bulması çok değerli. Dünya eğitim sistemlerinin hepsi tartışıyor. Acaba eğitimde öğretmen öznesinin yerine geçebilecek bir şey var mı? Bu aslında bugünün konusu değil. Eğitim tarihinde geriye dönük olarak on yıllarca tartışılan bir konu. Belki şimdi dijital öğrenme daha üst seviyede tartışılmaya başlandıktan sonra biraz daha gündeme geldi. Makine öğrenmesi bireysel öğrenmeler veya dijital öğrenmenin farklı boyutları sürekli olarak eğitim camiasında tartışılıyor. Ama hep gelinen nokta şu. Burada mutlaka öğretmenin yerine geçebilecek herhangi bir temel unsur yok. Eğitimin öznesi öğretmen. Öğretmeni bu kadar temel hale getiren onun bizzat sınıf içerisindeki öğrenmeye ilişkin hakimiyeti, kullandığı yöntem ve teknikler öğretmenlik meslek bilgisi ve becerisi ve öğrenciyle kurabileceği iletişim göz göze temas, yürek yüreğe temas, elinin her an öğrencinin üzerinde olmasını sağlayabilecek temel insan ilişkileri yaklaşımı gibi birçok unsur öğretmeni vazgeçilmez kılıyor.”

 

“Öğretmenin öğrenmesini sürekli kılacak bir dijital ortam: ÖBA”

Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığının mevcut olan gelişimi sürekli sağlayabilecek hizmet içi eğitim yönetmeliğini ve beraberinde hizmet içi yönetmeliğin içerisinde öğretmen topluluklarını, öğretmen etkileşimini, okul hareketliliğini çok önemsediğini ifade ederek yapılan çalışmanın öğretmenler arası etkileşimi sağlayan öğretmenlerin birlikte topluluk olarak öğrenmelerinin yollarını açabilecek bir yaklaşım olduğunu vurgulayarak “Millî Eğitim Bakanlığımız belki dünyanın imrendiği en önemli bilişim ağlarından biri olan EBA'nın yanına ÖBA'yı yani öğretmenler arası etkileşimini sağlayacak öğretmenin öğrenmesini sürekli kılacak bir dijital ortam oluşturdu" dedi.

“Meslektaş öğrenmesine açık olmak”

İlhamla destek alarak öğrenmeyi sürekli kılmanın çok değerli olduğuna vurgu yapan Yazıcı, “Her birimizin yönettiği, yürüttüğü, emek verdiği bir sürü işimiz var. Ama bu işimiz bence çok odak noktalarından birini oluşturuyor" diye konuştu ve şunları aktardı: “Okul dediğimiz özel çevre ancak biz öğretmenlerin çok daha etkin öğrenme yolları bulmamız ve öğrencimizin öğrenmesine çok yönlü rehberlik etmemizle mümkün. Ve öğrencilerimizin öğrenmesini destekleyerek öğrenme yelpazemizi genişletmemiz de mümkündür. Bu bağlamda birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Belki meslek içerisinde en önemli unsurlardan bir tanesi öğrenmeye ve meslektaş öğrenmesine açık olmak. Eğer bizler birbirimizden öğrenmeyi sürekli kılabilirsek aynı zamanda bir okulda karşı karşıya sınıftaki iki öğretmen yan okulda iki öğretmen eğitim bölgesindeki öğretmenler, ilçedeki ve ildeki öğretmenler, ülkedeki öğretmenler birbirinden öğrenmeye bir yaşam alışkanlığı haline getirirse, öğrenme sürekli oluyor.”

Hayalleri projelere dönüştüre tüm öğretmenleri yürekten kutlayan Yazıcı “İnanıyoruz ki iyi örnekler paylaşılarak çoğalacak ve yaratıcı düşünme becerileri gelişmiş, farklı bakış açılarına açık ve uyumlu nesiller yetiştirmenin ön zeminini hazırlayacaktır” diyerek süreçte emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve idarecileri kutladı.

İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, sergilenen 104 projeyi tek tek ziyaret ederek öğretmenlerle sohbet etti. Program İstanbul’un 39 ilçesinden   gelen 104 proje sahibinin ödül almasıyla son buldu.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)