adscode
adscode

Eğitimde kim kimdir?- Enver Yücel

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel kimdir?

Eğitimde kim kimdir?- Enver Yücel
Eğitim
Enver Yücel 1957 yılında Giresun’da doğdu. 

Eğitimi
Lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi’nde yatılı olarak tamamladı. Ardından da bugünkü ismi Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi olan İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü’nü bitirdi.
 

 

 

Girişkenlik: Sınır tanımayanlardan

Vizyon: Çok iyi

Eğitim sevdası: Tartışmasız

Eğitim geçmişi: Öğretmendi, dershaneci oldu, şimdi amatörlüğünü kaybetmeyen bir profesyonel bir yatırımcı

Çalışanlarla ilişkisi: Herkes memnun

Öğrencilerle ilişkisi: Onlara çok zamanı kalmıyor

Bonkörlük: Eli fazla açık kendine bir yararı varsa

Reklam: Bayılır

 

Dip Not:  O kadar hızlı büyüyor ki, dün için önemli olan, yarın unutuluyor ve önemsiz hale geliyor. Arada bir durup nefes alması ve geriye bakması gerekiyor!


İş Hayatı

Enver Yücel, günümüzde Türkiye ve yurtdışında eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanı. Bu eğitim kurumları okul öncesi eğitimden doktoraya kadar uzanan geniş bir yelpazade faaliyet gösteriyor. Uğur Okulları, Uğur Yayınları, Uğur Kariyer Merkezi, Bahçeşehir Kolejleri, Bahçeşehir Kolejleri Fen ve Teknoloji Lisesi, Bahçeşehir Üniversitesi, BAU International University Washington DC, BAU International University Berlin, BAU International University Batum ve Mentora Dil Okulları ve CES dil okulları bulunuyor. 

   

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın temeli 1974 yılında İstanbul Laleli’de üç sınıflı bir dershanede atıldı. 1994 yılında Bahçeşehir Koleji’nin temelini attı. 1998 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'ni kurdu. Yücel, 2006 yılında Türkiye’de ilk ve tek olan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’ni kurdu. Yücel, 2013 yılında kariyer odaklı eğitim sunan Uğur Okulları ile Türkiye’nin en önemli projelerinden birisine imza attı.
 
   

Enver Yücel, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti’ndeki görevleri yanında, bir dönem Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği’nin (TÖDER) başkanlığını da yürüttü. Bunların yanında halen Haydarpaşa Eğitim Vakfı’nın kurucusu olarak da hizmet vermektedir. Küresel arenada, Dünya Eğitim Girişimcileri Derneği’nin ve Avrupa Sınav Hazırlama Merkezi Birliği’nin başkanlığını yapmasının yanında, Enver Yücel New York University’s Steinhardt School’un dekanlık konseyinin mütevelli heyeti üyesidir.
 

Ödüller

2015 Kasım, Foedus Vakfı "Foedus Özel Ödülü”

30 Kasım 2015 tarihinde Roma'da düzenlenen ödül töreninde Foedus Vakfı, dünya eğitimine katkılarından dolayı Yücel’e “Foedus Özel Ödülü” verdi.

2012 Aralık, Birleşmiş Milletler “UNCA” Enver Yücel’e “KÜRESEL EĞİTİME KATKI” Ödülü
 
 

Birleşmiş Milletler himayesinde gerçekleşen ve yıl boyunca süren BM etkinliklerinin ödüllendirildiği “UNCA ÖDÜLLERİ”, New York’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu ve bu yıl ilk kez bir Türk eğitimci; Enver Yücel bu ödüle layık görüldü. Dünyada bu dalda ödül alan ilk Türk olan Enver Yücel, ödülünü Ban Ki-moon’un elinden aldı.

2012, Amerikan Eğitimciler Derneği (PDK) ‘Eğitimde Mükemmellik’ ödülü
 

Enver Yücel, yenilikçi ve kişiye yönelik eğitim ve öğretim programlarının tasarımı ve uygulanmasında gösterdiği başarı ve uluslararası eğitime katkıları dolayısı ile Uluslararası Amerikan Eğitimciler Derneği (PDK) tarafından ‘Eğitimde Mükemmellik’ ödülüne layık görüldü. Yücel’e ödülünü Phi Delta Kappa (PDK) New York Üniversitesi (NYU) Bölümü Başkanı Dr. Lind K. Patterson ile Başkan Yardımcısı Gene J. Mann sundu.

2008, Türkiye Büyük Millet Meclisi “Üstün Hizmet Ödülü”

Enver Yücel eğitim alanındaki iş yörüngesinden ayrı olarak, özellikle eğitim ve kültür alanlarındaki çalışmaları ve başarıları dolayısıyla, 2008 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.
 

Özel hayatı: Evli ve iki çocuk babası

Onu anlatan Kelimeler: Türk iş adamı, eğitimci, girişimci, 21.yy eğitim fütüristi

Hakkında Çıkan Haberler​

http://www.milliyet.com.tr/yucel-in-hayati-belgesel-oldu/gundem/detay/1704639/default.htm

http://www.sozcu.com.tr/2016/egitim/cumhuriyetin-ogrencileriyiz-1479338/

http://www.milliyet.com.tr/birlesmis-milletler-den-enver-egitim-1985897/



03.11.2016


Faha Metin Akıngüç kimdir?

Selçuk Pehlivanoğlu kimdir?

Kemal Gözükara kimdir?


Biyografilere eklemek istediğiniz bilgileri bizimle paylaşabilirsiniz...​
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)