adscode
adscode

Eğitimde kim kimdir? Maarif Vakfı Mütevelli Heyetinde kimler var?

Maarif Vakfı Mütevelli Heyetinde kimler var?

Eğitimde kim kimdir? Maarif Vakfı Mütevelli Heyetinde kimler var?
Eğitim
PROF.DR. BİROL AKGÜN

1968 yılında Soma’da doğdu. 



İlk, orta ve lise eğitimini ilçesinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü (1993) bitirdi. 1994 yılında Milli Eğitim Bakanlığı adına resmi burslu statüde Yüksek Lisans eğitimi için Amerika Birleşik Devletlerine gitti. Burada Case Western Reserve Üniversitesi (Cleveland, Ohio) Siyaset Bilimi bölümünde Yüksek Lisans (1996) ve Doktora derecesini (2000) aldı. 



Amerika'dan dönüşte Selçuk Üniversitesi, İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümünde göreve başlayan Akgün 2001 yılında Yrd. Doç., 2004 yılında Doçent ve 2009 yılında Prof. oldu. Akgün, 2003 yılında “11 Eylül, Değişen Dünya Dengeleri ve Türkiye” konulu araştırmasıyla “Milliyet Gazetesi 2002 Sosyal Bilimler Birincilik ödülünü” kazandı. Akgün halihazırda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanıdır. 
 
AHMET EMRE BİLGİLİ

1960 yılında Adana’da doğdu. 



Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi. 1993 yılında yardımcı doçent, 1996 yılında doçent unvanını aldı. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Aynı yıllarda Van'ın Bahçesaray ilçesinde 3 yıl devam eden Ulusal Bahçesaray Satranç Şöleni’nin organizatörlüğünü yürüttü. 



Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde satranç üzerine yazılar yazdı. 

1999 yılında Marmara Üniversitesine atandı. 



Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İstanbul Uluslararası Satranç Festivali Organizasyon Kurulu üyesi olan Bilgili, halen Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü görevlerini yürütüyor.

Evli ve iki çocuk babası.

PROF. DR. AŞKIN ASAN

Aşkın Asan, 26 Kasım 1965’te Trabzon’da doğdu. Of Şehit Ahmet Türkkan Lisesini birincilikle bitirdi. 1989 tarihinde Riyad Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu.  Yüksek lisansını, 1992’de ABD Texas Tech Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında; doktora eğitimini, 1998’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde tamamladı.



1998 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümüne yardımcı doçent olarak atandı. 2002-2004 yılları arasında Dubai Ajman University of Science and Technology’de görevlendirildi. 2004’de Bilgisayar ve
Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında doçent oldu. Sultan Qaboos Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Dekan Yardımcılığı ve Bölüm Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Araştırma projeleri yürütücülüğü yaptı.



23. Dönem’de Ankara Milletvekili olarak Parlamentoda görev yaptı. TBMM’de Akdeniz Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu ve İKÖPAB Türk Grubu Üyesi oldu.

2011-2014 Yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevini yürüttü.

2014 yılında profesörlük unvanını aldı. 01.11. 2014 tarihinde Avrasya Üniversitesinde Genel Koordinatör olarak görev yaptı. 03.03.2015 tarihinde Avrasya Üniversitesi Rektörü olarak atandı.



Çok iyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Asan, evli ve Hilal, Alparslan ve Yasemin adında 3 çocuk annesidir.
 
PROF. DR. AYŞEN GÜRCAN

Ayşen Gürcan 25 Kasım 1963 tarihinde Habibe ve Musa Kazım Gürcan çiftinin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Burdur'da tamamlamasının ardından Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını 1987 ve 1989 yılları arasında Eğitim İletişimi ve Planlaması bölümünde, doktorasını ise 1991 ve 1991 yılları arasında aynı fakültenin Eğitim Teknolojisi Anabilim dalında yaptı.



ürcan, 1990 ve 2005 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalıştı. Aile ve nüfus politikaları, Eğitim bilimleri, öğrenme-öğretme, eğitim-iletişimi, tekno-psikoloji ve aile eğitimi alanlarında ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır. 2006 ve 2011 yılları arasında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet BakanıNimet Baş döneminde Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü olarak görev aldı. 2011–2013 yılları arasında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bakan müşavirliği görevinde bulundu. Ayrıca İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyeliği yaptı.



Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken çoğunluğu sağlayamaması sonrasında ve koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamayınca erken seçim kararı alındı. Gürcan, Davutoğlu başkanlığında kurulan Seçim hükümeti'nde bağımsız üye olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu. Böylece Cumhuriyet tarihinin ve seçim hükümetinin ilk başörtülü kadın bakanı oldu. Görevini 24 Kasım 2015 tarihine kadar sürdürdü.

Eşi ile boşanmış olan Gürcan 3 çocuk annesidir.

SELİM CERRAH

1970 yılında Rize'de doğdu. 

İyidere ilçesi Büyükçiftlik Köyü'nde ilkokul mezuniyetinin ardından Kalkandere Yolbaşı Köyü'nde hafızlık eğitimini tamamladı. Rize İmam Hatip Lisesi'nden 1990 yılında mezun oldu. Gazi Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi 1996 yılında mezun oldu.



1996-1998 yılları arasında TBMM'de Rize milletvekili Şevki Yılmaz'ın Danışmanı olarak görev yaptı.Ankara farklı medya kuruluşlarında çalıştı. 1994-2013 yılları arasında Hedef, Arifan Radyo'da program sunuculuğu yaptı.
1987 seçimleri ile birlikte aktif siyasete girdi. Refah Partisi Rize il teşkilatında farklı kademelerde görev aldı. RP kapatılana kadar Seçim Koordinasyon Merkezlerinde görev yaptı.

2000 yılından beri yani kuruluşundan itibaren siyasi çalışmalarına Adalet ve Kalkınma Partisi'nde devam etti. 2007'den itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi Seçim Koordinasyon Merkezlerinde görev yaptı. 2009'da Keçiören'den Ankara İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Ankara İl genel Meclisi'nde 2009-2014 arasında Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. 2009-2010 yılları arasında Ak Parti Gençlik Kolları eğitim faaliyetleri kapsamında il il seminerler verdi. 2010-2011 yılları arasında Ak parti Siyaset Akademisi'nde siyaset ve ahlak konulu seminerler verdi. 2012'de Ak Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sırasıyla Halkla İlişkiler ve Yerel Yönetimlerden Başkanlığı görevlerinde bulundu. 7 Haziran 2015'te gerçekleştirilecek genel seçimlerinde milletvekilliği aday adaylığı başvurusu nedeniyle 21 Aralık 2014'te yapılan kongrede yeni teşekkül eden Ak Parti il yönetiminde görev almadı. 2013 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte Cihannüma İşbirliği ve Dayanışma Derneği'ni kurdu. Halen Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.

Ankara'da yaşayan Selim Cerrah, evlidir.

OSMAN NURİ KABAKTEPE

25 Haziran 1964 yılında Çorum'da doğdu.

ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını ODTÜ Sosyoloji Bölümünde, doktorasını İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde tamamladı.



1988 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Planlama Başkanlığında çalışmaya başladı. 1993 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde araştırma görevlisi oldu. İngiltere'de Manchester Üniversitesi Türk Öğrenci Derneğini kurdu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yardımcı doçent ve Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Van İli Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu Üyesi ve Raportörlüğü görevinde bulundu. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezinde koordinatörlük ve Müsteşarlık müşavirliği görevini yürüttü. 

TBMM XXIII., XXIV.ve XXV. Dönem Çorum Milletvekilidir. TBMM XXIV. Dönem Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Üyesidir. 

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Girişkenlik: Zor bir işe soyundular ve arkalarında devlet desteği var

Vizyon: Olmak zorunda

Eğitim sevdası: İlgi var ama sevdadan söz etmek abartı olur

Eğitim geçmişleri: Eğitimci olanı bulmak zor

Çalışanlarla ilişkileri: Daha çok yeniler

Öğrencilerle ilişkileri: Zaman gösterecek

Bonkörlük: Devlet onlara bonkör davrandı bakalım onlar öğrencilere nasıl davranacak!

Reklam: Kendilerini ve yaptıklarını çok iyi anlatmaları gerekir ama sanki yok gibiler

 

Dip not: Yurtdışındaki cemaat okullarının yerini alacak yeni okullar kurmak için yola çıktılar. Yüksek beklenti söz konusu. Canı gönülden çalışırlarsa çok daha iyilerini yapabilirler. Yapmalılar da…

 













Prof. Dr. Mehmet Karaca kimdir?
(İTÜ Rektörü)




Ali Yalçın kimdir?
(Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı)




Prof. Dr. Ömer DEMİR kimdir?
(ÖSYM Başkanı )




Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN kimdir?
(MEF Üniversitesi Rektörü )







Nazmi Arıkan kimdir?
(Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının sahibi)






Mahmut Ak kimdir?
(İstanbul Üniversitesi Rektörü )







Prof. Dr. Mehmed Özkan kimdir?
(Boğaziçi Üniversitesinin yeni Rektörü)






Mustafa Aydın kimdir?
(İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı)






İsmail Koncuk kimdir?
(Türk Eğitim Sen Başkanı)




Yekta Saraç kimdir?
(YÖK Başkanı)    




Cengiz Solakoğlu​ kimdir?
(TEGV Başkanı)




Yusuf Tekin kimdir?
(MEB Müsteşarı)




Rona Yırcalı kimdir?
(TEV Başkanı)





Alpaslan Durmuş kimdir?
(Talim Terbiye Kurulu Başkanı)




İsmet Yılmaz kimdir?
(Milli Eğitim Bakanı)




Enver Yücel kimdir?
(Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanı​)





Kemal Gözükara kimdir?
(Arel Koleji’nin sahibi ve Arel Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkanı )




Selçuk Pehlivanoğlu kimdir?
(TED Başkanı)




Fahamettin Akıngüç kimdir?
(İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı) 





Biyografilere eklemek istediğiniz bilgileri bizimle paylaşabilirsiniz...​


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)