adscode
adscode

Eğitimde transfer dönemi açıldı

​2014 yılının ilk 3 ayında eleman.net üzerinden 58 bin 600 ilan yayınlandı. Sözkonusu dönemde 24 bin kişi işe yerleşti. En çok ilan yayınlayan sektör inşaat, en çok başvuru alan sektör de eğitim oldu.

Eğitimde transfer dönemi açıldı
Eğitim
Türkiye'nin alanında lider insan kaynakları sitesi eleman.net, 2014'ün ilk çeyreğinde 24 bin kişiyi işe yerleştirdi. 180 binden fazla üye firmaya hizmet veren sitede, son 3 ayda 58 bin 600 iş ilanı yayınlandı. Yayınlanan iş ilanlarında yüzde 6,8 ile inşaat sektörü ilk sırada yer aldı. İnşaat sektörünü yüzde 6,3 ile gıda ve 5,6 ile bilişim sektörleri takip etti.

En çok başvuru yapılan sektör ise yüzde 7,3 ile eğitim sektörü oldu. Eğitim sektörünü yüzde 6,1 ile inşaat ve yüzde 6 ile bilişim sektörü takip etti. En çok işe yerleştirmenin yapıldığı sektör de yüzde 7 ile inşaat sektörü olarak dikkat çekti...

Öğretmenler gelecek yıl için başvurulara başladı

Geçtiğimiz yılsonu yaşanan olağan durgunluğun ardından, 2014 yılının hareketli başladığını söyleyen eleman.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, özellikle inşaat sektörünün ilan yayınlama oranlarıyla başı çektiğine işaret etti.

İnşaat sektöründeki hareketliliğe dikkat çeken Duyarlar, “İnşaat son yıllarda Türkiye'nin en dinamik sektörlerinden biri. Sektör, Türkiye'deki siyasi dalgalanmalar, seçim süreci gibi etkenlerle kısa bir durgunluk dönemi yaşasa da hızla toparlandı. İnşaat sektöründeki büyüme istihdama da olumlu katkı sağlıyor” dedi.

Bilişim ve gıda sektörlerinin de büyüme potansiyelleriyle gerek ilan sayısı gerekse aldıkları başvuru ile üst sıralarda yer aldığını anlatan Duyarlar, önümüzdeki dönemde bu sektörlerin istihdama katkısının devam edeceğinin altını çizdi.

Önümüzdeki sömestr dönemi için öğretmen transferlerinin başladığını anlatan Duyarlar, “Bu nedenle eğitim sektöründe ciddi bir hareketlenme var. Özellikle özel sektörde öğretmenler gelecek yıl için başvuru ve seçimlerini yapmaya başladı” dedi.

En çok eleman ihtiyacı muhasebede

Yılın ilk çeyreğinde en çok ilan yayınlanan şehirlere bakıldığında ise yüzde 52 ile İstanbul ilk sırada yer alıyor. İstanbul'u Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük iller izliyor. En çok ilan yayınlayan bölümler muhasebe, satış, güvenlik ve eğitim olurken, en çok aranan pozisyonlar bu bölümlere uygun şekilde muhasebe elemanı, satış temsilcisi ve sekreter olarak dikkat çekiyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)