adscode
adscode

Eğitimde yaratıcı çözüm: Pratik Defter

Öğrencilerin ve öğretmenlerin derslerde en çok zorlandıkları unsurların başında gelen konsantrasyon ve zaman kayıpları pratik defter ile sorun olmaktan çıkıyor.

Eğitimde yaratıcı çözüm: Pratik Defter
Eğitim
Derslerin daha hızlı ve verimli işlenmesinin yanı sıra kalıcı öğrenmeye de katkıda bulunması amacıyla eğitime kazandırılan “Pratik Defter”, özellikle öğrencilerin öğrenme sürelerinin kısalmasında önemli rol üstleniyor. Okullardaki akıllı tahta uygulaması ile uyumlu ders anlatımlarından oluşan pratik defterlerde, öğrencilerin dersleri anlamalarını kolaylaştırmak için resimli anlatımlara ve not alabilmeleri için ayrılan bölümlere yer veriliyor. Ayrıca ünite sonlarında yer alan boş sayfalar da ikinci bir deftere ihtiyaç bırakmıyor. Defterler, bu özellikleriyle hem öğrencinin not almasını hem de ders tekrarı yapmasını sağlıyor. Uygulama, akıllı tahtanın faydalarını ortaya çıkarıyor, akıllı tahta olmayan dersliklerde ise projeksiyon aracılığıyla tahtaya yansıtılabiliyor.

Pratik defterler; öğrencilerin rahat kullanabilmesi, öğretmenlerin daha verimli ve hızlı ders işleyebilmesi amacıyla her ders için ayrı ayrı yayımlanıyor. Defterlerin spiralli ve büyük boy olması kullanım kolaylığı sağlıyor. Hazır içerikleri ile dersi kaçırmak, derse yetişememek ve dersi anlayamamak gibi sorunların yaşanmadığı uygulama, öğretmen ve öğrenci arasındaki diyaloğu da geliştiriyor. Ortaokullar için hazırlanan pratik defterler, Martı Okul Yayınları tarafından müfredatın tamamını kapsayacak şekilde hazırlanıyor.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)