adscode
adscode

EKPSS giriş belgeleri internette

​Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) girecek adayların, sınava giriş belgeleri, internet üzerinden erişime açıldı.

EKPSS giriş belgeleri internette
Diğer Kurum Sınavları
ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 27 Nisan'da yapılacak EKPSS'ye başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini, TC Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek.
Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileriyle adayın fotoğrafı bulunacak. Adayların, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermeleri gerekiyor. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulunduracaklar.

Sınava Giriş Belgesi'ni yanında bulundurmayan adaylar, sınava alınmayacak. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacak. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesi'nden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er ve erbaşlarla askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli olmayacak), Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe ve mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belge sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olacak, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğrafı ve TC Kimlik Numarası bulunacak, pasaportun süresi geçerli olacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)