adscode
adscode

EKYS ve DİKİŞ TUTMAYAN YÖNETMELİK

Milli Eğitim Bakanlığının en çok değişen yönetmeliklerinden biri; Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğidir. Hemen hemen her yönetmelik mahkemeye verildi.

EKYS ve DİKİŞ TUTMAYAN YÖNETMELİK
Eğitim
Güncelleme : 21-Mar-19 12:37

Eğitim kurumları yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile ilgili sendikalardan alınan görüşlerde de her sendika, değişimi kendi perspektifinden değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının da çıkardığı eğitim kurumları yönetici atama yönetmeliklerinin neredeyse tamamı hukuksal bir takım sorunlar nedeniyle yargıdan döndü. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği adeta dikiş tutmayan bir yönetmeliğe dönüştü.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumları yöneticiliğindeki en radikal değişiklik kanunla yapılmış oldu. Kanuna göre eğitim kurumlarındaki yöneticiliğinin süresi bir kurumda en fazla 8 yıl ile sınırlandırıldı. Bu nedenle; birçok eğitim kurumundaki yöneticinin görev süresi bittiği için yöneticiliği de sona erdi.

Eğitim kurumları yöneticilerinin görev süreleri de anketlerle uzatılıp uzatılmayacağına karar verildi. Ancak bu süreç ne kadar adil yapıldı? Böyle bir değişime neden ihtiyaç duyuldu? Bu değişime ihtiyaç; Milli Eğitim Bakanlığına sızmış FETÖ/PDY’nın ayıklanması amacıyla yapıldı. Ancak bu sürecin yönetilmesinin ne kadar hassas yapıldığı ya da bu ayıklamayı yapanların ne kadar adil davrandıkları, anket sürecini yönetenlerin içinde kripto yapıların olup olmadığının irdelenmesi gerekmektedir.

Anket süreci sonunda eğitim kurumu yöneticiliği uzatılmayan, eğitim kurumlarında çok başarılı çalışmalara imza atmış, hakkında hiçbir idari soruşturma açılmamış, başarılı yöneticilerin görevden alınması, ister istemez insana; bu sürecin tekrar değerlendirilmesi gerektiğini düşündürtüyor.

Milli Eğitim Bakanlığına Ziya SELÇUK’un gelmesiyle eğitim camiasında umutlar tekrar yeşermeye başladı. Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı Vizyon 2023 Belgesinde eğitim kurumları yöneticiliği ile ilgili bölümde kariyer ve liyakate vurgu yapılması olumlu gelişmedir. Geçtiğimiz haftalarda ÖSYM ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında EKYS (Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavı) protokolü imzalandı. Bu gelişmede eğitim camiası tarafından çok olumlu karşılanmıştır. Bu olumlu gelişmenin amacına ulaşması ve beklentileri karşılaması için yönetici atama yönetmeliğinin de bu paralelde revize edilmesi gerekmektedir. Öncelikle sınav konuları eğitim enstitülerinin görüşleri alınarak tekrar belirlenmelidir. Eğitim yöneticiliğinde eğitim liderliği ön plana çıkarılmalıdır. Eğitim konularında liderlik becerileri ölçülmelidir. 21. Yüzyılın eğitim yöneticilerinin mutlaka liderlik becerileri ön planda olan eğitimciler arasından seçilmesi esas alınmalıdır. Geçmişin “bir müdür, bir mühür”, “ okulu müdür mü, mühür mü yönetir?” anlayışlarından uzaklaşarak eğitim liderliği anlayışının yerleştirilmesi gerekmektedir.

Sınav sisteminde mülakat tekniğini maalesef objektif kullanamıyoruz. “Kart hamili yakınımdır.” anlayışının yaygın olduğu kültürlerde bu tekniği kullanmak sakıncalıdır. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde daha çağdaş teknikler kullanılmalıdır. Eğitimde başarılı ülkelerin eğitim yöneticisi seçme sistemlerine baktığımızda liderlik becerilerini ön planda tutukları, kariyer ve liyakate önem verdikleri görülmektedir. Eğitim kurumlarını daha demokratik, daha katılımcı ve daha bilimsel bir ortama dönüştürmemiz, geleceğimiz olan çocuklarımızın yarınlara daha iyi hazırlanması açısından çok önemlidir.

Sonuç olarak, eğitim kurumlarında daha etkili ve başarılı bir yönetim için; eğitim liderliğini esas alan, eğitim yöneticiliğinin kadro tahsisli olduğu, yetki ve sorumluluk dengelerinin gözetildiği, mali yönden daha özendirici eğitim kurumlarına yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliğe ihtiyaç duyulmaktadır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)