adscode
adscode

Elektronik haberleşme sektörüne 4,5G dopingi

Bakan Yıldırım, 4,5G teknolojisi için hızlandırılan çalışmalar sonucu elektronik haberleşme sektöründeki toplam yatırım tutarının 5,7 milyar liradan 17,3 milyar liraya yükseldiğini söyledi.

Elektronik haberleşme sektörüne 4,5G dopingi
Türkiye'den Haberler
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 1 Nisan'da kullanılmaya başlanacak 4,5G teknolojisi için hızlandırılan çalışmalar sonucu geçen yıl sonu itibarıyla elektronik haberleşme sektöründe toplam yatırım tutarının, bir önceki yıla göre yüzde 205 artışla 5,7 milyar liradan 17,3 milyar liraya yükseldiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan Elektronik Haberleşme Sektörü verilerini, AA muhabirine değerlendirdi.

Sektörde 2015 yılı sonu itibarıyla 686 işletmeci tarafından bin 88 yetkilendirmeyle tüketicilere farklı hizmetler sunulduğunu belirten Yıldırım, sektör büyüklüğünün, bir önceki yıla göre yüzde 17,6 artarak 39,5 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

BTK tarafından yüksek mobil internet hızı ve daha fazla data kapasitesi sunan 4,5G teknolojisinden yararlanmak için yapılan ihalenin ardından operatörlerin yetkilendirildiğini anımsatan Yıldırım, "1 Nisan'da kullanılmaya başlanacak 4,5G teknolojisi için operatörler altyapı çalışmalarını hızlandırdı. Böylece yıl sonu itibarıyla elektronik haberleşme sektöründe toplam yatırım tutarı, bir önceki yıla göre yüzde 205 artışla 5,7 milyar liradan 17,3 milyar liraya yükseldi" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)