adscode
adscode

Eleştiri okları MEB'in üzerinde!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB’in yaptığı sınavlarda yaşanan hataları eleştirdi.

Eleştiri okları MEB'in üzerinde!
Eğitim
MEB’in iki gündür sınavlardaki skandal ve ihmallerle gündeme geldiğini kaydeden Geylan, “Yaşanan rezaletlerin asıl sorumlusu; kurumlarımızdaki yönetim kadrolarını ve karar alma süreçlerini ehliyet ve liyakat ölçüleriyle değil, sendikal ve siyasal saiklerle tayin edenlerdir. Bu bakımdan HESAP SORMAYA nereden başlamak lazımdır acaba?” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şunları ifade etti: “MEB iki gündür sınavlardaki skandal ve ihmallerle gündeme geliyor. Önce açık öğretim sınavı iptali ve yenilenmesi bugün de şube müdürlüğü sınavı cevap kağıdındaki maddi hata.

Böylesi hadiseler, çalışanlarda, sınavların sıhhatine ve MEB’in güvenilirliğine karşı olumsuz bir tutum ortaya çıkarmaktadır ki, bu konuda ülkemizin son yıllardaki sicilinin çok parlak olmadığı malumdur

Pek tabii ki yaşanan olayın sorumluları hakkında idari bir takibat yapılacaktır (en azından kamuoyunun beklentisi bu yöndedir). Ancak, asıl sorumlunun dikkatlerden kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Yaşanan rezaletlerin asıl sorumlusu; kurumlarımızdaki yönetim kadrolarını ve karar alma süreçlerini ehliyet ve liyakat ölçüleriyle değil, sendikal ve siyasal saiklerle tayin edenlerdir. Bu bakımdan HESAP SORMAYA nereden başlamak lazımdır acaba?”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)