adscode
adscode

Elon Musk'dan Khan Academy’ye Destek

Eğitimde fırsat eşitliğine katkı için, dünyanın en zengin insanından dünyanın en büyük ücretsiz eğitim platformuna 5 milyon dolarlık bağışla Elon Musk da Khan Academy’yi Destekliyor.

Elon Musk'dan Khan Academy’ye Destek
Eğitim
Güncelleme : 18-Jan-21 19:46

Salman Khan tarafından Silikon Vadisi’nde kurulan ve bugün 45 dilde 120 milyon öğrenciye çevrimiçi eğitim hizmeti sunan Khan Academy’nin “herkese, her yerde, dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim” imkanı ulaştırma misyonunu destekleyen isimlerin arasına, yaptığı 5 milyon dolarlık bağış ile Elon Musk da katıldı.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, dünyanın en büyük ücretsiz eğitim platformu Khan Academy’ye bağış yaparak, eğitime erişimdeki eşitsizliklerin küresel ölçekte ön plana çıktığı bir dönemde eğitimde fırsat eşitliğine destek verdi. Salman Khan tarafından Silikon Vadisi’nde kurulan ve bugün dünyanın her yerinden 120 milyon öğrenciye çevrimiçi eğitim hizmeti sunan Khan Academy’nin “herkese, her yerde, dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim” imkanı ulaştırma misyonunu destekleyen isimlerin arasına, yaptığı bağış ile Elon Musk da katıldı.

SpaceX, Tesla, OpenAI, Neurolink ve The Boring Company gibi şirketlerin kurucusu, ünlü girişimci Elon Musk, bu hafta vakfı Musk Foundation üzerinden Khan Academy’ye 5 milyon dolar bağış yaparak tüm dünyaya ücretsiz eğitim imkanı sunmayı amaçlayan ve pandemi döneminde yüz milyonlarca öğrenci için umut olan Khan Academy’ye destek verdi. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Khan

Academy’nin destekçileri arasında Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Netflix’in kurucusu Reed Hastings, bir dönem dünyanın en zengin insanı ünvanına sahip olan Carlos Slim, ünlü teknoloji yatırımcısı Dan Benton gibi isimler ve Google, Bank of America, Comcast, Tata Trusts ve AT&T gibi şirketler yer alıyor.

Bugün 45 dilde eğitim içeriğine sahip olan Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki ise STFA’nın girişimiyle 2012 yılında Türkiye’de faaliyete geçti. Türkçe olarak sunulan 9.000’den fazla ders videosu ve 100.000’i aşkın alıştırma ile Khan Academy ülkemizde bugüne kadar 20 milyon insanın hayatına dokundu ve eğitimine katkı sağladı. 2020 yılında ise Khan Academy Türkiye’de 98 milyon ders verdi.

Khan Academy’nin Türkçe eğitim içeriğine https://tr.khanacademy.org adresindenücretsiz olarak ulaşabiliyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)