adscode
adscode

Emekli öğretmenin "geri dönüşüm saksıları" mahalleliye örnek oldu

Antalya'da emekli öğretmen Abdullah Kara'nın çaydanlıktan tencereye, kalemlikten ayakkabıya kadar çeşitli eşyaların dekoratif saksı olarak kullanıldığı bahçesi, mahallelinin ilgisini çekiyor.

Emekli öğretmenin "geri dönüşüm saksıları" mahalleliye örnek oldu
Türkiyeden Haberler
Antalya'nın Akseki ilçesinde emekli öğretmen 68 yaşındaki Abdullah Kara'nın, kullanılmayan eski eşyaları değerlendirerek dekoratif çiçek saksılarına dönüştürdüğü evinin bahçesi, merak edip görmeye gelenleri hayran bırakıyor.

Çukurköy Mahallesi'nde yaşayan Abdullah Kara, özellikle emekli olduktan sonra daha çok ilgilendiği bahçesini güzelleştirmek için çalışmalara başladı.

Sıradan, düz teneke saksılar yerine evinde kullanmadığı, çöpe gidecek eşyaları değerlendiren Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilginç görsel güzellikler elde etmesinin yanı sıra toplumsal farkındalık da oluşturduğunu söyledi.

Bahçesinin, çaydanlıktan tencereye, kalemlikten ayakkabıya, semavere kadar saksı yaptığı eşyaları merak edip görmeye gelenlerin ilgisini çektiğini ifade eden Kara, çevre duyarlılığını artırmaya çalıştığını, misafirlerine çevre ile insanın barışık olması, dost olması gerektiğini anlattığını belirtti.



Eski mutfak eşyalarının yanı sıra kaya parçalarını hatta yumurta kabuklarını bile bahçesinde saksıya dönüştürdüğünü anlatan Kara, "Eski eşyalar genelde atılır. Başka bir şekilde değerlendirmek kimsenin aklına gelmez. Ben bu eski mutfak eşyaları ile evimizin önünü muhteşem çiçeklikler yapmak için çaba gösterdim. Tek yapmanız gereken, bunları toprakla doldurup, istediğiniz rengarenk çiçekleri ekmek" dedi.

"Hepimize örnek oldu"
Çukurköy Mahallesi Muhtarı Mustafa Akça, emekli öğretmen Kara'nın gösterdiği çevre güzelleştirme çabalarının mahalle halkına örnek olduğunu söyledi.

Başta Kara'nın komşuları olmak üzere çoğu mahalle sakininin eski eşyalarını atmadığını belirten Akça, şunları kaydetti:

"Artık eskimiş hiçbir eşyamızı atmıyoruz. Ya kendisine getiriyoruz ya da bir eski tencerenin içerisine toprak koyarak çiçek ekiyoruz. Emekli öğretmenimiz sadece bununla kalmıyor. Mahallemizde kendisine ait arazilerde iyi tarım yapıyor. Verimi artırmak için çalışıyor ve bunları çevresindekilerle paylaşıyor. Her konuda örnek bir insan. Onun komşumuz olması bizim için şans."

Hülya Yüksel de komşuları Abdullah Kara'nın emekli olmadan önce de her konuda kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, "Her konuda onun fikrine danışıyoruz. Emekli olunca çevresine daha duyarlı hale geldi ve bu anlamda bize örnek oldu. Onun sayesinde eskimiş mutfak araç gerecimizi atmıyoruz, çiçek ekiyoruz." diye konuştu.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)