adscode
adscode

Emine Erdoğan'dan okul öncesi eğitimle ilgili açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gelecek Eğitimde Derneği tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen okul öncesi eğitim zirvesine katıldı.

Emine Erdoğan'dan okul öncesi eğitimle ilgili açıklamalar
Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da hazır bulunduğu zirvede konuşan Emine Erdoğan, okul öncesi eğitimin önemine değindi. Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer alan habere göre Emine Erdoğan, 0-6 yaş arası dönemin, büyümenin ve gelişmenin en hızlı olduğu dönem olduğunu, zeka gelişiminin yüzde 70’lik kısmının 7 yaşına kadar tamamlandığını söyledi. Bilimsel araştırmaların 0-6 yaş grubunda okul öncesi eğitim alan çocukların gelecekte akademik başarılarının daha yüksek olduğunu gösterdiğine değinen Erdoğan, “İyi planlanmış bir okul öncesi eğitim, ileride suça karışma oranını düşüren bir etkiye sahip. Eğitimi bir ağaca benzetecek olursak, köklerinin okul öncesi dönem olduğunu söylenebilir.” diye konuştu.

Keşfetme ve öğrenme konusunda çocuklarda bulunan doğal eğilimin aile ve öğretmen tarafından yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Emine Erdoğan, “Bir öğretmenin etkisinin nerede biteceğini asla bilemeyiz. Sizler çocuklara ne verirseniz, gelecek odur. Sevgi verirseniz, gelecek sevgidir. Güven verirseniz, gelecek güvendir. Şayet sizler, çocuklara değer verip, onları güvende hissettirirseniz, çocuklar da öğrenme fırsatlarını o kadar iyi değerlendirirler. Çocuk, onun ihtiyaçlarına duyarlı, onu önemseyen bir ortamda büyüdüğü oranda potansiyelini açığa çıkarabilir.” değerlendirmesinde bulundu. 

'OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ALANINDA SON YILLARDA TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ GELİŞMELER OLDU'

Kendine güvenin çocukluk yıllarında çevreye olan güvenle kazanıldığına da vurgu yapan Erdoğan, devamında şu ifadelere yer verdi: “Bu duygunun, sonradan edinilmesi gerçekten çok zor. Güven duygusunun gelişiminde elbette önce ebeveynlerin tutumu büyük önem taşıyor. Çünkü, hayata yön veren temel değerler, aile ortamında kazanılıyor. Çocuğun burada öğrendiği tüm olumlu ve olumsuz davranışlar hayat boyu kalıcı izler bırakıyor.”

Okul öncesi eğitim alanında son yıllarda Türkiye’de önemli gelişmelerin olduğunu da sözlerine ekleyen Emine Erdoğan, 2002 yılında yüzde 11 olan okul öncesi eğitim okullaşma oranının, 5 yaş itibarıyla yüzde 70’e ulaştığına dikkat çekti ve hedefin 4-5 yaşta yüzde 100 okullaşma oranı olması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında Nurettin Topçu’nun eğitim ile ilgili sözlerine de atıfta bulunarak, “Öğretmenlik bir memuriyet değil, gönül işçiliğidir” diyen ve eğitimde öğretmenlerin büyük rolüne dikkat çeken Emine Erdoğan, çocukların nasihatten çok örneğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.


CİHAN

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)