adscode
adscode

Empati’nin Eğitim Meleklerinden Ortaokul Müjdesi

Eğitim alanında hayata geçirdikleri projeler ile adlarından sıkça söz ettiren Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Pınar Topçuoğlu 2014 yılı için ortaokul müjdesi verdi.

 Empati’nin Eğitim Meleklerinden Ortaokul Müjdesi
Ortaokul

Başkan Topçuoğlu “ 2013 yılı içerisinde bizi gururlandıran Empati İlkokulunu hizmete açtık. 2014 yılı içerisinde de bir ortaokul temeli atmayı istiyoruz” dedi.
 
 
Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği eğitime ve sosyal sorumluluk gerektiren diğer alanlara desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Son olarak Gaziantep’te ilk kez gerçekleştirilen ve geliri eğitime bağışlanacak olan Empati Yılbaşı Hediye Şenliği ile hayırlı bir organizasyona imza atan dernek bu yıl içerisinde Empati İlkokulunu hizmete sokmuştu. Gaziantep’in okul ve derslik problemini çözme açısından önemli bir adım yine Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği’nden gelecek. Dernek Başkanı Pınar Topçuoğlu 2014 yılı hedeflerini açıklarken bu hedeflerinin arasında bir ortaokul yaptırmak olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu “Bu yıl içerisinde faaliyete geçirdiğimiz okul bizi çok mutlu etti ve gururlandırdı. Gaziantep’in en önemli problemlerinden biri de derslik açığı. Bu anlamda Valilik ile bir anlaşma yaparak önümüzde ki yıl içerisinde bir ortaokul temeli atmak istiyoruz. Dernek olarak bundan sonra da bu ortaokul ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. 2014 yılı hedefimiz yine eğitim odaklı, yine eğitime yönelik çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Bu şehir bu ülke onlarla var olacak. Biz bayrağı onlara teslim edeceğiz. Onların bu yüzden iyi bir eğitim almaları çok önemli. Bu noktada en büyük ihtiyaç okul ve derslik olduğu için bu anlamda çalışmalarımıza hız vereceğiz.”
 
“GÜÇLÜ VE İYİ BİR EKİBİZ”
 
2013 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendiren ve dernek üyelerinin canla başla çalıştığını ifade eden Topçuoğlu “Empati Derneği 2013 yılı Türkiye ve tüm dünyada zor bir yıl olmasına rağmen biz derneğimiz adına çok güzel bir yıl geçirdik çünkü belli bir amaç için yola çıkmıştık. Bu amacımız okul açıp eğitime destek olmaktı. Nitekim 2013 yılı içerisinde 850 öğrencinin eğitim gördüğü okulumuzu hizmete sunduk. Dolayısıyla biz çok mutluyuz çünkü bu yıl bizim için çok anlamlı bir yıl oldu. Şimdi de derneğimizin yaptırdığı okulumuzun eksiklerini tamamlamak için çalışıyoruz. Bu anlamda yılbaşı etkinliğimizde gayet keyifli geçti. Çok yararlı oldu ve iyi bir bağış toplamış olduk. Böylelikle okulumuzun eksiklerini tamamlamış olacağız. Orada ki öğrencilere burs imkânı sağlayacağız. İyi ve güçlü bir ekibiz. Empati Derneği’nin en büyük farkı ekibin çok güçlü olması, herkesin canla başla çalışması, çünkü bir insanın tek başına bir şeyler yapması mümkün değil. Hakikaten empati yaparak bu derneği kurduk ve empati adına yakışır işler yaptığımızı düşünüyorum. Öte yandan bizim sürekli destek olduğumuz gruplar var. Eğitim derneği olduğumuz için eğitim alanında yaptıklarımızla ön plana çıkıyoruz ama onkoloji hastanesinde ki çocuklara, kimsesiz çocuklara, kadın sığınma evine bunların yanı sıra ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza desteğimiz var. Sadece empati okulunda değil üniversitede okuttuğumuz öğrencilerimiz var. Birçok anlamda çok göz önünde olmasa da destek çalışmalarımız oluyor ve sürekli olarak sürdürüyoruz. Bir proje ile yapıp bitirmek anlamında değil de sürekli elimiz üstlerinde olarak ilerliyoruz. Ben son olarak yılbaşı etkinliğine katılan tüm firmalara destek oldukları için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca gelen konuklara bizi yalnız bırakmadıkları, bize inandıkları için çok teşekkür ediyorum. 2014 yılının daha iyi olacağını ümit ediyoruz.  Herkesin 2014 yılını iyi ve mutlu bir şekilde geçirmesini ve ülkemiz için iyi bir yıl olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.     
 
Empati Derneği İstanbul’u Gaziantep’e taşımayı başardı
Öte yandan derneğin yılbaşı hediye şenliği için İstanbul’dan katılan firmaların yetkilileri ise etkinliğin çok faydalı olduğunu söyleyerek bir hayra vesile oldukları için mutlu olduklarını ifade ettiler. Dream Home Yetkilisi Melahat Döş “ Dernek çok başarılı bir iş çıkarmış ve gelirin çocuklar için kullanılacak olması çok güzel. Bir daha böyle bir etkinlik olursa seve seve katılabiliriz” derken Armaggan firması yetkilisi Güliz Haymanalı ise “Böylesi kaliteli bir ortamda bu derece anlamlı bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak mutluluk verici. Burada çok özel Gaziantepli insanlarla tanıştık ve güzel ilişkiler kurduk. Biz firma olarak birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alıyoruz. Derneğin yapmış olduğu bu etkinliği bu yüzden takdir ettik. Pınar Topçuoğlu’na ilgi ve alakasından dolayı ve bize bu teklifi sundukları için çok teşekkür ediyoruz” dedi. Bir diğer İstanbul’dan katılan Nurten Ceylan Kürk ve Deri firması yetkilisi Nurten Ceylan ise “Ben bu etkinlik ile Gaziantepli hanımların ne kadar çalışkan, ne kadar bilinçli ve birikimli olduğunu gördüm. Bu yüzden yaptıkları çalışmalardan ötürü kendilerini kutluyorum. Böylesi elit bir organizasyon içerisinde İstanbul damı? yoksa Gaziantep’te mi olduğumu anlamadım. Bu ülkenin sadece İstanbul’dan ibaret olmadığını görmüş olduk ve çok güzel bir amaca hizmet etmiş olmanın mutluluğunu yaşadık” diye konuştu.    

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)