adscode
adscode

'En Büyük Yarış LYS-1 ve LYS-3'de Gerçekleşecek!'

Psikolojik Danışman Savaş Bedirhanoğlu LYS-1 ve LYS-4 sınavını değerlendirdi.

'En Büyük Yarış LYS-1 ve LYS-3'de Gerçekleşecek!'
Sınavlar

LYS-1 sınavında matematik oldukça oyalayıcı olsa da Geometri sınavı çok zor bulundu. LYS Matematik ve Geometri sınavının zor olması ortalamayı düşüreceği için TM’ciler mutlu olurken sayısalcılar oldukça üzülecek gibi. Türev ve İntegral soruları da çok zor bulundu. her iki konu hakkında binlerce soru çözdüğünü söyleyen öğrenciler oldukça zor bulundu.

Yani en büyük yarış, Matematik, Geometri testlerinin yer aldığı LYS-1 ve Türk Dili Edebiyatı ile Coğrafya testlerinin yer aldığı LYS-3’de gerçekleşecek! Bu puan türleriyle, tıptan eczacılığa, mühendislikten fen bilimlere, hukuktan işletmeye çok geniş bir yelpazeden öğrenci alındığını özellikle hatırlatmak isteriz.

Sorular her öğrencinin anlayacağı düzeyde olup müfredat içerikliydi. Beklenmedik tarzda soru gelmedi. Bu yıl sınav orta düzeyde zorluk derecesine sahip sorulardan oluşmuş. Geçmiş yıllarda zor konulardan gelirken, bu yıl tüm konulardan farklı zorluk derecesinde sorular gelmiş. Geometri testinde soruların zorluk derecesi normalin üstünde olmuştur. Müfredat dışı soru sorulmamış. Bazı sorular anlatıma dayalı olup şeklin çizilmesi öğrenciden istenmiştir.

ÖSYM'nin bu yıldan bazı soruları sormayarak hazırlandığı da söylenebilir.

Türkiye ortalamaları önceki LYS'lere göre kayda değer bir oranda artacaktır.


PSİKOLOJİK DANIŞMAN

SAVAŞ BEDİRHANOĞLU

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)