adscode
adscode

" En çok okul kapatan 4'üncü ülkeyiz"

Bakan Selçuk okulların açılıp kapanma süreçlerine ilişkin gelen soruya yanıt vererek; "Emin olun dünyada OECD ülkeleri içerisinde en çok dünyada okul kapatan 4'üncü ülkeyiz." dedi.

" En çok okul kapatan 4'üncü ülkeyiz"
Eğitim
Güncelleme : 22-Apr-21 17:15

Bakan Selçuk, bakanlık tarafından velilerin katılımıyla çevrim içi düzenlenen 'Küresel salgın döneminde çocukların ruh ve beden sağlığı' konulu programda anne babalara seslendi.


Bakan Selçuk, konuşmasının ardından Prof. Dr. Tuğrul ve Prof. Dr. Kara ile birlikte velilerin sorularını yanıtladı. Selçuk, liselerde 3 Mayıs'tan itibaren yapılması planlanan yüz yüze sınavların ertelenip, ertelenmeyeceği sorusu üzerine, tek bir çocuk için bile riski göze almayı istemediklerini; Bilim Kurulu'nun, ilgili uzmanların, bilim insanlarının bakış açılarını öncelikli olarak ele aldıklarını kaydetti. Selçuk, "Bize hep deniliyor ki 'Neden açıp açıp kapatıyorsunuz?' Emin olun dünyada OECD ülkeleri içerisinde en çok dünyada okul kapatan 4'üncü ülkeyiz. Okulları en çok kapalı tutan ülkelerin başında geliyoruz. Biz riskin çok düşük seviyede de olsa dikkate alınması gerektiğini ve okulun kapatılması gerektiğini eğitim bilimciler olarak kendi içimizde değerlendirip böyle yapıyoruz. O yüzden açıp kapatmalar oluyor. Niye açıyoruz? Eğer çocuklarımız evde bir süre oynadıktan, eğlendikten, meşgul olduktan sonra arkadaşları ile buluşamazsa okuldaki sosyalleşme ile karşılaşmazsa dışarı çıkıp fiziksel olarak hareket etmezse o zaman başka problemlerimiz olacak ve bu problemlerimiz geleceğe taşınacak. O yüzden okulların az da olsa kısmi de olsa açılması gerekiyor. Bütün dünyadaki belli başlı kaynaklar ve referanslar bunu gösteriyor. Bu yüzden de az da olsa 1 gün de olsa 2 gün de olsa açmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)