adscode
adscode

En fazla öğretmen arayışı matematikte

Sektörde en çok aranan kişiler, özel eğitim kurumları için matematik öğretmenleri.

En fazla öğretmen arayışı matematikte
Türkiye'den Haberler
İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, eğitim sektöründeki iş ilanlarını inceledi. Buna göre sektörde en çok matematik ve İngilizce öğretmeni aranıyor.

Eskiden sadece ilkbahar ve yaz aylarında hareketlilik görülen eğitim sektörü, son yıllarda yılın her döneminde alımlarını sürdürdüğü için en fazla iş ilanı yayınlanan ilk 5 sektör arasında yer alıyor. Sektörde şu andaki 3 bin kişilik ihtiyacın yarısından fazlasını branş öğretmenleri oluşturuyor.

Özel eğitim sektöründe en çok aranan kişiler ise matematik ve ardından İngilizce öğretmenleri. Eğitim danışmanlığı da son dönemde daha ihtiyaç duyulan bir alan haline geldi.

EĞİTİM SEKTÖRÜNDE EN ÇOK ARANAN POZİSYONLAR
1-MATEMATİK
2-İNGİLİZCE
3-SINIF ÖĞRETMENLİĞİ
4-REHBER ÖĞRETMEN
5-ANAOKULU ÖĞRETMENİ
6-TÜRKÇE ÖĞRETMENİ
7-FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ
8-PSİKOLOG
9-ANAOKULU MÜDÜRÜ
10-KURUM MÜDÜRÜ

Eğitim sektöründe ayrıca İspanyolca öğretmeni, satranç öğretmeni ve piyano öğretmeni gibi branşlarda da arayış yoğun. Branş öğretmenlerinin dışında psikolog, insan kaynakları sorumlusu, satış temsilcisi ve kantin görevlisi gibi pozisyonlar da görülüyor.

En çok branş öğretmeni arayışı görülen iller ise İstanbul'un ardından sırasıyla Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa oldu.

Yenibiris.com, büyük ölçekli ve çokuluslu şirketlerden orta ve küçük ölçekli şirketlere kadar her boyutta, farklı sektörlerden 155 bini aşkın firmaya internet bazlı seçme ve değerlendirme hizmeti sunmaktadır. Yenibiris.com'un özgeçmiş bankasında 16 milyonu aşkın özgeçmiş bulunmaktadır. Yenibiris.com sunduğu içerik ile bireysel üyelerinin kariyer ve kişisel gelişimlerine rehberlik eder. Sürekli yenilenen teknolojisiyle bireysel ve kurumsal üyelerinin iş ve aday arama süreçlerini hızlandırıp kolaylaştırmaya yönelik çözümler üretir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)