adscode
adscode

Engelleri aştı, 3 altın madalya kazandı

Doğa Koleji Bostancı Kampüsü 12. sınıf öğrencisi Oğulcan Karaman, Okul Sporları Bedensel ve Görme Engelliler Yüzme Yıldızlar, Gençler Türkiye Birinciliğinde 3 altın madalya alarak Türkiye şampiyonu oldu.

Engelleri aştı, 3 altın madalya kazandı
Spor
Güncelleme : 18-Apr-23 16:25

Türkiye Görme Engelliler Okul Sporları Türkiye Birinciliği 5 farklı branştan 100 sporcunun katılımı ile Aksaray Paralimpik Oyunları Merkezinde gerçekleşti. Golbol, masa tenisi, satranç, yüzme ile atletizm branşlarında 5 gün süren yarışmalarda Doğa Koleji Bostancı Kampüsü öğrencisi Oğulcan Karaman 3 altın madalyanın sahibi oldu. 

Akademik başarıların yanı sıra sanat, spor ve sosyal faaliyetlere verdiği önemle öğrencilerinin kendini keşfetmesini sağlayan ve destekleyen Doğa Koleji, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Doğa Koleji Bostancı Kampüsü 12. sınıf öğrencisi Oğulcan Karaman Okul Sporları Bedensel ve Görme Engelliler Yüzme Yıldızlar, Gençler Türkiye Birinciliğinde 3 altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldu. Karaman, 50 metre sırt üstünde 2, 100 metre serbest yüzmede 1 altın madalya kazandı. 

Turnuvaya uzun zamandır hazırlanan Oğulcan Karaman “farkındalığımız farkındalığınız” olsun diyerek herkese örnek oldu. Başta ailesinin, hocalarının ve okulunun destekçisi olduğunu belirten Karaman, milli takım seçmelerine katılacağını ve yüzme alanında ilerlemek istediğini belirtti. Genç arkadaşlarına hayallerinden vazgeçmemeleri gerektiği tavsiyesinde bulunan Karaman, başarının ve azmin örneği oldu. Çocukluğundan bu zamana yüzmeye ilgisinin olduğunu kaydeden Karaman, “İnanırsanız her şeyi başarırsınız.” dedi. 

“Yüzmek En Büyük Tutkum” 

Yüzmenin en büyük tutkusu oluğunu kaydeden Karaman, hocalarına ve ailesine teşekkür etti. 

Pandemi sürecinde hareketsiz kalması sebebi ve ailesinin yönlendirmesiyle yüzmeye başlamasının 3 altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu olmasında etkisinin büyük olduğunu kaydeden Karaman, “bundan sonrada aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğim.” dedi. 

“İnsan her şeyi başarır, yeter ki istesin”

Gençlere önemli tavsiyelerde bulunmaya devam eden Karaman, “Sporu önemseyin, spor hayat kurtarır, yürüyüş yapın. İnsan her şeyi başarır, yeter ki istesin. Benim için de kolay olmadı. Ben iki madalya bekliyordum, üç madalya çok büyük bir mutluluk.” dedi. Karaman, “Bundan sonra da olimpiyatlara ve şampiyonalara katılmak istiyor, daha büyük gururlar yaşamak ve yaşatmak istiyorum.” dedi. 




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)