adscode
adscode

Erasmus Öğrencilerinden Başkan Altınok Öz’e Ziyaret

Erasmus öğrencileri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Öğrencilere Kartal’ı tanıtan Başkan Altınok Öz, eğitimin önemine vurgu yaptı.

Erasmus Öğrencilerinden Başkan Altınok Öz’e Ziyaret
Türkiye'den Haberler
Kartal Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi Erasmus  Plus KA2 Stratejik Okul Ortaklığı Projesi kapsamında Kartal’da bulunan Portekiz, Slovenya, Romanya, Yunanistan, Belçika ve Avusturya’dan gelen öğrenciler Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. CHP Meclis üyesi Mustafa Yüksel’de ziyarette yer aldı.
 
Başkan Altınok Öz eğitimin önemine değindi
 
Öğrencilerin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve eğitimin önemine değinen Başkan Altınok Öz,  “Kartal’ın bir ailesi olan okulumuzu burada misafir olarak görmekten mutlu oldum.  Hepimiz karşıya baktığımızda 90 dereceyi net görürüz. Yandaki 45 dereceyi flu görürüz. Eğitimin, okumanın temelinde kamil insan, düzgün insan olmak yatıyor.  Eğer biz arkamızı da görebiliyorsak yani 360 dereceyi görebilen bir insan olabilirsek insanlara faydalı oluruz. Aksi takdirde sadece bizim dediklerimiz doğrudur, diğerleri karanlıktır diye bakarız.” dedi.
 
Erasmus öğrencilerine taşların arasından çıkan otların zararların anlatan Başkan Altınok Öz, “İstanbul’da yedi kule surlarının olduğu yerde Samatya Sigorta Hastanesi vardır. Orada ihtisas yaparken yıllarca o surların üzerinde oluşan ağaçlara yeşillik diye baktık. Bergen’e yaptığım bir gezide parkta bir genç kızın taşların arasında çıkan otları pürmüzle yaktığını gördüm.  Merak edip yanına gittim ve o genç kıza sordum. Aldığım cevap benim için çok önemli oldu. -Çünkü otlar yakılmasa kökleri taşı yerinde oynatıyor ve belediye olarak tekrar yapmak zorunda kalıyoruz.-  dediğinden sonra o surların, o ağaçları ve yeşilliklerini, tarihi yok eden katil olarak görmeye başladım. Onun için surlardaki bütün yeşillikler ortadan kalkmalı. Çünkü insanlık tarihi yok oluyor.” diye konuştu.
 
Doğru teşhis ve tedavi uygulanmalı
 
Bir kenti yönetirken doğru teşhis konulmasının ve doğru tedavi uygulanmasının önemine vurgu yapan Başkan Altınok Öz,  “Tıpta Latince bir terim vardır. ‘Primum non nocere (önce zarar vermeyeceksin)’ diye… İyi bir başkan önce sorunu görür, teşhisi koyar ve tedavi eder. Burada başta kente ve insanlara zarar vermeyeceksin.” dedi.
 
Başkan Altınok Öz, Kartal’ı tanıttı

Kartal’ı tanıtarak hem coğrafi, hem demografik yapı hakkında bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal, Kayış Dağı ile Aydos Dağı arasında, arkada Sancaktepe, batı’da Maltepe, doğu’da Pendik ve denizi olan bir ilçe. Kartal çok önceleri Bostancı’dan Gebze’ye kadar olan büyük bir ilçeydi. Kartal Belediyesi 1860 yıllarında var olan bir belediyedir. Kartal, sakin bir ilçeyken 1947 yılında İstanbul’a yakın ama İstanbul’un dışında bir fonksiyonla sanayi ile canlanıyor. Sanayi Kartal’a taşınıyor. Hal böyle olunca Kartal, sanayi kenti olarak anılmaya başlıyor ve sanayide çalışan emekçilerle Milli Emlak’ın, devletin ya da şahsın arsasında bir inşaat faaliyeti başlıyor. Ve böylece bir çarpık yerleşim söz konusu oluyor. Yıllar sonra devlet, iki tane yasa çıkarıyor önce 775 sayılı gecekondu, arkasından 1984 yılında 2981 af kanunu çıkıyor. Yerel yönetim, bu çıkan yasalardan yararlanmadığı için ve imar ıslah çalışmaları doğru yapılmadığı için çarpık kentleşme devam etmeye başlıyor ve düzeltilemiyor. 1980’li yıllarda ikinci bir dönüşüm başlıyor. Toplu konutlar yapılarak yeni yerleşim modelleri oluşuyor. Bu dönüşüm modeliyle Kartal’da 359 site yapıldı. Bu sitelerden 107 tanesi 775’e tabi olmak üzere yeni bir mahalle kuruluyor. Mahallenin adı ise Uğur Mumcu oluyor. Kalan 252 site de Kartal’ın merkezinde yer alıyor. Bu sitelerden 83 tanesi 2001 depreminden sonra yapıldığı için Kartal Belediyesi’nin çalışma alanı dışında tuttuğu kısımdır. Kartal Belediyesi olarak toplam 169 siteyi incelemeye aldık. Kartal’da sosyal dönüşümü gerçekleştiriyoruz. ” diye konuştu
 
“Kartallıları denizle buluşturduk”
 
Başkan Altınok Öz, öğrencilere Kartal’ın denize kıyısı olan bir ilçe olduğunu, Kartallıları denizle buluşturduklarını belirtti. Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesislerinden ve mesire alanlarından Kartallıların rahatlıkla faydalandığını, Kartal’da rüzgar rejiminin en durgun havalarda 5 ve 6 natın altına düşmediğini, yaptıkları çalışmalar sonucunda Kartal’ın, yelkenciliğin de merkezi olduğunu söyledi.
 
Her yıl soprano Zehra Yıldız’ı anıyoruz
 
Kartal’da değerlere sahip çıkıldığının ve hatırlandığının da altını çizen Başkan Altınok Öz, soprano Zehra Yıldız’ı anmak için her sene Aralık ayında bir gece düzenlediklerini vurguladı. “Zehra Yıldız’ın, sanat yaşamı süresince sanata çok büyük bir katkısı oldu. Türkiye’yi sanat alanında çok güzel temsil etti. Bugün yasasaydı Zehra Yıldız’ı dünya tanıyacaktı. Genç yaşta aramızdan ayrıldı.” dedi
 
Başkan Altınok Öz, cevizin önemini anlattı 
 
Ziyarete gelen yabancı öğrencilere ceviz ve kuruyemiş ikram eden Başkan Altınok Öz, cevizin önemine dikkat çekerek, “Ceviz beyine benzer. Ceviz çocuklarda zeka gelişiminde önemli bir yere sahiptir. İleri yaşlarda ise günde 5 ceviz hafızayı güçlendirir. Türkiye’de 200 bin ton ceviz var.” diye konuştu.
 
Başkan Altınok Öz, öğrencilerin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)