adscode
adscode

Erdoğan’dan 7 Haziran Sonrası İlk Mesaj

Seçim sonrası ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, egoların bir kenara bırakılıp hükumetin bir an önce kurulması yönünde çağrıda bulundu.

Erdoğan’dan 7 Haziran Sonrası İlk Mesaj
Türkiye'den Haberler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO’da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, 7 Haziran sonrası ilk mesajını da vermiş oldu.





Seçimler sonrasında ortaya çıkan tablo ile ilgili, artık herkesin ‘’Ben’’ değil ‘’Biz’’ demesi gerektiğini ve egolarını bir kenara bırakması gerektiğini söyleyen Erdoğan, mevcut kazanımların kaybedilmemesi için bir an önce hükümetin kurulması gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’ni hükümetsiz kim bırakırsa bunun hesabını ne millete ne de tarihte veremeyeceğini söyledi.

ÇOK BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE ETTİK

Türkiye’nin 12 yılda çok büyük kazanımlar elde ettiğini ve dün açıklanan büyüme rakamlarının da Türkiye’nin geldiği noktayı çok iyi özetlediğini söyleyen Erdoğan, ‘’ Türkiye 2015’in ilk çeyreğinde elde ettiği büyüme ile bu alanda dünyada 14. Sırada yer alıyor. Kesintisiz 22 çeyrektir büyüyen Türkiye’nin bu istikrarı sürdürmesi gerekiyor.’’

''EGOLAR BİR KENARA BIRAKILIP HÜKÜMET KURULMALI''

2023 hedeflerinin herhangi bir partinin değil, Türkiye’nin hedefleri olduğunu da söyleyen Erdoğan, ''Türkiye’yi başsız ve hükümetsiz bırakanlar, egolarına yenilenler milletimize bunun hesabını veremez. O yüzden herkes egolarını bir kenara bırakmalı ve yasal süre içerisinde hükümet kurulmalıdır.'' diye konuştu.

''BEN'' DEĞİL ''BİZ'' DEMELİYİZ

Konuşmasının devamında siyasi alanda yaşanan hiçbir gelişmenin Türkiye'nin elde ettiği kazanımları yok etmemesi gerektiğini de vurgulayan Erdoğan, ''Hiçbir siyasi ''Ben'' deme hakkına sahip değildir. ''Biz'' demelidir. Türkiye’nin doğrudan milletin kararı ile seçilmiş Cumhurbaşkanı olarka bunun bilincindeyim. Dün parlementonun en yaşlı üyesi olması hasabiyle Deniz Baykal ile görüştüm. Çünkü devam eden yatırımlarımız var. Buradaki aksamalar milletime kaybettirir. Şahsımın da kendilerinin de buna yardımcı olmaları gerektiğini söyledim.'' dedi.

''SONUCA HERKES SAYGI GÖSTERMELİDİR''

Seçim günü sandığa giden her vatandaşa ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirterek konuşmasında devam eden Erdoğan, ''Demokrasi ile övünen hangi ülkede bu derece yüksek bir katılım oluyor. Ortaya çıkan sonuç milletin iradesidir. Herkes saygı göstermelidir.'' dedi.

KESİNLİKLE HÜKÜMETSİZ KALINMAMALI

Seçimler sonrasında ortaya çıkan bu tabloyu herkesin doğru bir şekilde okuması gerektiğini de hatırlatan Erdoğan, bu tablonun kesinlikle hükümetsiz kalma anlamına gelmemesi gerektiğini de söyledi.

SÜREÇ HASARSIZ GEÇİRİLMELİ

Bu dönemin sağlıklı ve hasarsız bir şekilde geçirilmesi gerektiğine de vurgu yapan Erdoğan, tüm siyasi partileri sorumluluk almaya davet etti.

ELİMDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERECEĞİM
''Bu ülkenin istikrarsızlık dönemlerinde yaşadığı sıkıntıları ve ödediği bedelleri çok iyi biliyorum'' diyerek sözlerine devam eden Erdoğan, '' O yüzden böyle bir şey olmaması için elimden gelen çabayı gösteriyor ve göstermeye devam edeceğim.Umutlarını Türkiye’deki kaos ortamına bağlamış tüm odaklar hayal kırıklığına uğrayacaktır.'' dedi.

BATI MEDYASININ ÇİRKİN AÇIKLAMALARI

Batı medyasının kendisi ile ilgili seçim sonrasında yaptığı yayınlara da değinen Erdoğan, '' Bu seviyesiz açıklamaları çirkin bulduğumu buradan açıklamak zorundayım. Bunların tahammülsüzlüklerine bakınca Allah'a hamd olsun ki doğru yoldayım diyorum.'' dedi.

haber 7



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)