adscode
adscode

Erken seçim mi yoksa koalisyon umudu mu?

Gözler meclise çevrildi! Erken seçim mi yoksa koalisyon mu? Meclis yine önemli bir karara ev sahipliği yapacak.

 Erken seçim mi yoksa koalisyon umudu mu?
Türkiye'den Haberler
AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon arayışlarının olumsuz sonuçlanmasıyla birlikte ibre olası bir erken seçime çevrilirken Türkiye'nin geleceğini AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli belirleyecek. Davutoğlu ile Bahçeli yarın Meclis'te görüşecek. Görüşmeden "erken seçim" kararı çıkarsa Meclis olağanüstü toplanacak.

Meclis, yine önemli bir karara ev sahipli yapacak.

Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı ve beraberindeki heyet  yarın, Meclis'te bir araya gelecek. Görüşmeden çıkan karara göre, Meclis olağanüstü toplanacak.

Görüşmeden erken seçim kararının çıkması durumunda, AK Parti en geç Salı gününe kadar 110 milletvekilinin imzası ile Çarşamba günü Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracak. AK Parti yarınki görüşmeye göre, olası erken seçim formüllerini hayata geçirecek, Meclis'in seçim takvimi de işlemeye başlayacak.

Meclis'in seçim kararı alması durumunda, Anayasa Komisyonu oluşacak. Partilerin sandalye sayısına göre; komisyona üye seçilecek. Ama önce Meclis Başkanı İsmet Yılmaz Grup Başkanvekillerini toplayarak Anayasa Komisyonu oluşması için, Danışma Kurulu kararı ya da grup önerisi getirilecek. Bu da olmazsa bir parti ya da birkaç parti birleşecek erken seçim için yasa teklifi verecek. Meclis seçim için alacağı karar ne olursa olsun Anayasa Komisyonu oluşacak. Ona göre de Meclis çalışma takvimi oluşturulacak.

Azınlık hükümeti kararı çıkarsa bunun için Anayasa Komisyonu oluşmayacak. Meclis'te yeni kurulacak hükümetin güven oylaması yapılacak. Burada basit çoğunluk aranacak.

Her ne kadar zayıf ihtimal gibi görünse de AK Parti-MHP koalisyonunun kurulması kararı alınması durumunda da Meclis olağanüstü toplanacak. Hükümet kurma takvimi işleyecek. (ANKA)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)