adscode
adscode

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

...

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi
Güncelleme : 10-Aug-18 18:47

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Muammer Yaylalı
Kuruluş tarihi: 2010
Bulunduğu il: Erzurum
Akademik birimleri: Fen Bilimleri, Mühendislik ve Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler olmak üzere 6 fakültesi, 3 enstitüsü ve Yabancı Diller Yüksek Okulu var.
Öğrenci sayısı: 3.534 öğrencisi mevcut.
Akademik personel sayısı: 9 profesör, 14 doçent, 62 dr. öğretim üyesi, 15 öğretim görevlisi, 136 araştırma görevlisi, 2 yabancı uyruklu sözleşmeli öğretim üyesi olmak üzere 238 akademik personeli var.
Yurt olanakları: Üniversiteye ait 152 kişilik kız öğrenci yurdunun yanı sıra kampüste KYK’ya ait 1500 öğrenci kapasiteli yurt bulunmakta.
Öğrenci kulübü sayısı: 17 öğrenci kulübü bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: ETÜ Erasmus kapsamında Bulgaristan, İspanya, İtalya, Polonya, Makedonya, Portekiz, Hırvatistan, Romanya, Yunanistan ve Litvanya ülkeleriyle çalışmakta. Erasmus staj hareketliliğinde ise birçok öğrencisini Avrupa'nın çeşitli ülkelerine göndermektedir. Mevlana kapsamında ise Tayvan, Sudan, İran ve Kazakistan ile işbirliği yapmakta.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Erzurum’da kurulan bir devlet üniversitesidir. Türkiye’de yaklaşık 200 üniversite olup bunlardan sadece 8’i teknik üniversitedir. ETÜ, toplumla iletişim halinde olan ve toplumun sorunlarına bilimsel çözümler üreten, yaşam boyu öğrenmeyi temel ilke kabul ederek bilgi ve bilimin toplumun tüm kesimlerine yayılmasına katkıda bulunan, eğitim kalitesiyle ve bilimsel araştırmalarıyla tanınan bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Sosyal sportif ve kültürel etkinlikler açısından da önemli imkânlara sahip olan ETÜ kampüsü, şehir merkezinde olup ülkemizin en büyük kayak pistine sahip olan ve bir kış sporları merkezi olan Palandöken’e 10 dakikalık mesafede ve Doğu Anadolu’nun en büyük alışveriş eğlence merkezinin hemen yanında bulunmaktadır. ETÜ öğrencilerine birçok alanda geniş imkânlar sunmaktadır. Üniversite gezileri, ücretsiz spor eğitimleri, inovatif projelere sağlanan katkılar ve öğrencilerimizin kariyerlerini planlama konusunda yürütülen faaliyetler bu imkânlardan bazılarıdır.
İletişim bilgisi: www.erzurum.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)